Havayoluyla Şanlıurfa’ya gelen Bakan Yardımcısı Öztürk’ü 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanu Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu karşıladı.

Şanlıurfa’ya gelişinde ilk durağı Şanlıurfa Valiliği olan Bakan Yardımcısı Öztürk burada Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ardından Vali Tuna’nın makamına geçen Öztürk; ilçe kaymakamları ve kurmaylarıyla toplantı düzenledi.

Toplantı öncesinde basına bir açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk: “Hem referandum sürecinde alınan tedbirleri gözden geçirmek hem de güvenlikle ilgili yapmakta olduğumuz bir mücadele var. Bu mücadelenin geldiği bir safha var. Bundan sonra da yapacağımız hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizdeki imkanlar nelerdir, eksiğimiz nerde var bunu tespit etmek ve tamamlamak adına bir çalışma yapıyoruz. Bölgedeki her ili dolaştık. Bu yıl içerisinde terörle mücadelede ciddi bir safhaya geleceğimizi düşünüyoruz. Bunu sağlamak için de her türlü tedbiri almış durumdayız. İnşallah 2017 yılı sonunda bugün konuştuğumuz terörle ilgili konuları konuşmuyor olacağız diye değerlendiriyorum. Bu konuyla ilgili irade var zaten. Hükümetimiz, valiliklerimiz ve güvenlik bürokrasimiz bu konuda çok kararlı. Bugün de Şanlıurfa’dayız ve buradaki durumu değerlendireceğiz. Ondan sonra da sayın bakanımıza bir raporlamada bulunacağım” dedi.

Terörle mücadele konusunda bölgede vatandaşların desteğini güçlü bir şekilde aldıklarını belirterek açıklamasına devam eden Bakan Yardımcısı Öztürk: “Halkımızın bakış açısıyla bizim bakış açımız arasında bir fark yok. Halkımız teröre karşı ve öyleydi zaten. Şimdi çok daha kararlı bir şekilde yaptığımız mücadeleyi destekliyor. Büyük bir kararlılıkla devletinin yanında yer alıyor. Olması gereken zaten bu, bunda şaşırtıcı bir durum yok. Geçmişten beri yöre halkımızın desteği olmamış olsaydı bu başarıları sağlayamazdık. Ciddi manada teröre karşı bir duruş var ve bu her gün biraz daha netleşiyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan Bakan Yardımcısı Öztürk’e Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve bakanlık yetkilileri eşlik etti.