Albay Timuroğlu ve beraberindeki askeri heyet, merkez Haliliye ilçesindeki Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Şanlıurfa Güvenlik Korucuları Derneğini ziyaret ederek, burada Başkan Mehmet Koyuncu ve ilçelerden gelen korucu başlarıyla görüştü.

Korucularla tek tek tanışan Albay Timuroğlu, kısa süre önce geçici köy korucularının isminin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile "güvenlik korucusu" olarak değiştirildiğini hatırlattı.

Korucu haklarının son dönemde iyileştirildiğini vurgulayan Timuroğlu, "Korucularımızla birlikte çalışıyoruz. Geçmişten kalan korucularımızla ilgili bazı sıkıntılar vardı onlar çok şükür yavaş yavaş gideriliyor. Bundan sonra korucularımız yeni bir yapılanmayla çalışmalarını sürdürecek. Özlük haklarınızın iyileşmesi askerimizle olan bağınızı güçlendiriyor. Sizlerle kaynaşarak iç içe daha iyi bir çalışma ortamı yakalayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Koyuncu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Terörle mücadelede kararlılıkla askerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni korucularımız alınacak, özellikle onların işe alım sürecinde daha hassas davranılmasını bekliyoruz. Yeni alımda koruculara danışılmasını istiyoruz. Kriterlere uygun adaylarla birlikte vatanımıza daha iyi hizmet sunmayı sürdürmek istiyoruz." dedi.

Koyuncu, konuşmaların ardından ziyaretin anısına Albay Timuroğlu'na plaket takdim etti.