Cumhurbaşkanı Erdoğan, türbeye gelişinde Özbekistan Müslümanlar İdaresi Başkanı Müftü Usmanhan Alimov ile Semerkant İl Müftüsü Nuridinhan İslamov tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam tarihinin en büyük muhaddisi (hadis alimi) olarak kabul edilen İmam Buhari’nin türbesini ziyaretinin ardından türbe içinde bulunan camide Cuma namazını kıldı. 

Cuma namazının ardından, İmam Maturidi’nin türbesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Registan Meydanı'na geçti ve burada bulunan Uluğbey, Şirdar ve Tillakari medreselerini gezdi. Medreseler ile ilgili yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Timur İmparatorluğu'nun kurucusu Timur'un mezarını da ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu ziyaretlerinde Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.

Ziyaretler sonrası Özbekistan resmî ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye dönmek üzere Semerkant Havalimanı'na geçti.