İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sunumla güvenlik korucularının da katıldığı toplantıda katılımcılara; korucuların görev sahalarında yaptıkları faaliyetler, özlük haklarına yönelik yapılan iyileştirmeler gibi konular ele alındı.

Şanlıurfa halkıyla, halk oyunlarında da olduğu gibi omuz omuza çalışmalarını yürüttüklerini belirten İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, “Terör ve suçlularla olan mücadelemizi, sizlerle beraber yürütüyoruz. Bu konuda halkımızın verdiği destek çok önemlidir. 15 Temmuz süreci sonrasında içeride ve dışarıda yoğun bir terörle mücadele faaliyeti başladı. Örgütün etkinliğini azaltacak sonuçları almaya başladık. Burada vatandaşlarımızla olan faaliyetlerimize de büyük önem veriyoruz. Şehit olan korucularımıza Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimizi sunuyorum” dedi.

Korucuların önemli bir görev üstlendiklerini belirten Vali Tuna, “Sizlerin üstlendiği görev sadece operasyonlarda güvenlik kuvvetlerimize yardımcı olmak değil. Aynı zamanda orada gerek görevli, gerek gönüllü olarak önleyici anlamda etrafımızda olup bitenleri iyi izleyerek, bazı olaylar olmadan önüne geçebilmek.  Çocuklarımızın daha iyi bir ülkede, refah içinde yaşamasını arzu ediyorsak, terör örgütlerinin oyunlarını bozmamız gerekiyor. Biz doğru ve haklı tarafta olduğumuzu biliyoruz. İnsanlığa, barışa ve huzura hizmet etmeye çalışıyoruz. Zalime karşı da her zaman hakettiği cevabı vereceğiz ve güçlü olacağız. Bu zamana kadar Şanlıurfa’mızda üstün vazife anlayışıyla görev yapan güvenlik korucularımıza teşekkür ediyorum. Hükümetimiz özlük haklarında gerekli iyileştirmeler yapıyor. Dışarıdan bakıldığında Şanlıurfa’da pek bir şey olmuyor gibi görünebilir. Bu, Şanlıurfa halkının teröre katkı vermemesi, onlara geçit vermemesi ve dik duruşu sayesinde olmuştur. Bunu ayrıca takdir etmek lazım. Diğer taraftan da bizim bu zenginliğimizi, kültürümüzü, birlik ve beraberliğimizi gelecek nesillere, çocuklarımıza iyi aktarabilmemiz gerekiyor. Devletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vatandaşının yanında olacak. Bu duygularla korucularımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de sağlık, sıhhat diliyorum” şeklinde konuştu.

DSİ Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Mehmet Koyuncu ve Şanlıurfa’da görev yapan korucular katıldı.