- Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: 
- "Benim hiç kimseyle derdim yok tek derdimiz Şanlıurfa'ya hizmet etmektir. Tüm Şanlıurfalıların bu bölgeye sahip çıkması lazım"

anlıurfa'da iş yerlerinin işgaliyelerinin kaldırılmasına yönelik çalışma nedeniyle bir grup işçinin dün başlattığı oturma eylemi sona erdi.

Vali Güngör Azim Tuna başkanlığında toplanan Dergah-Balıklıgöl Kent Platosu Komisyonu, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi ve Urfa Kalesi etrafındaki 17 iş yerinin işgaliyelerinin tarihi dokuya zarar verdikleri gerekçesiyle kaldırılmasını kararlaştırdı. 

Urfa Kalesi'nin yan tarafında bulunan ve seyir tepesi olarak da bilinen yerdeki bir iş yerinde çalışanlar, yan tarafı uçurum olan kayalığın üzerine çıkarak kararın iptal edilmesini istedi. Gruptakiler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin kendileriyle görüşmesini isteyerek, aksi takdirde aşağı atlayacaklarını iddia etti.

Bir süre sonra olay yerine gelen Çiftçi, gruptakilerle görüşerek ikna etti ve işçilerin başlattığı oturma eylemi sona erdi.

İş yeri sahipleriyle görüşen Çiftçi, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyon olarak tarihi ve kutsal makamların korunmasına yönelik alınan kararları anımsattı.

Amaçlarının Şanlıurfa'yı korumak ve kollamak olduğunu aktaran Çiftçi, kente turist çekebilmek adına özellikle Balıklıgöl Platosu'nda başlattıkları çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kutsal makamların Şanlıurfa için birer değer olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Bu makamları kendi elimizle perişan edersek bu şehri bir yere taşıyamayız. Biz hiç kimsenin hakkını ve hukukunu zayi etmeyiz. Hepsini korumakla görevliyiz ama esnafımız da bu makamlara zarar verecek hiçbir hareketin içine girmemelidir. Peygamberlerin atası olan Hazreti İbrahim'in makamındayız. Şanlıurfa olarak böyle dar düşünürsek, olaya sadece maddi olarak bakarsak bu şehri geliştiremeyiz. El ele vererek birbirimize yardımcı olacağız, esnafımızın hakkını koruyacağız. Esnafımız da düzeni belli standartları yerine getirmesi lazım. Lütfen bir Göreme'ye, Sultan Ahmet'e, Eyüp Sultan'a bakın hangi makamımız bu şekilde. Benim hiç kimseyle derdim yok tek derdimiz Şanlıurfa'ya hizmet etmektir. Tüm Şanlıurfalıların bu bölgeye sahip çıkması lazım."

Dün Şanlıurfa'da iş yerlerinin işgaliyelerinin kaldırılması için başlatılan çalışmalar esnasında zabıtalar ile iş yeri sahipleri arasında çıkan gerginlik nedeniyle işçiler oturma eylemi başlatmıştı.