Türkiye Belediyeler Birliği tarafından uygulanan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin pilot Belediyeler arasında yer aldığı ‘İstihdam için Eğitim ve Koordinasyon Projesi’ İSKEP projesi 2 yıllık çalışmanın ardından düzenlenen programla sona erdi.
 
Şanlıurfa Nevali Hotel'de gerçekleştirilen programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, İSKEP Ekip Lideri Paulo Pedroso, İSKEP Teknik Destek Ekipi ve Proje Takım liderleri katıldı.
 
Dezavantajlı bireylerin İstihdamına katkı sağlaması, engelli bireylerin yaşama tutunması, madde bağımlılığı ve bir çok konuta çalışma yürütülen İSKEP Projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından finansa edildi.
 
Projenin amacını ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen çalışmalara değinen  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, "Büyükşehir Belediyesi olarak İSKEP Projesi kapsamında bir çok çalışmalar yaptık. Yoksul aileler, engelli vatandaşlar, hapisten yeni çıkmış insanlar ve bir çok dalda çalışmalar yaptık. Bu gün burada İSKEP Projemizi sonlandırırken bu proje ile yapılan çalışmaların devamını getirmek için elimizden gelen bütün özveriyi sağlayacağız. Bu çalışmada emek veren tüm arkadaşları kutluyorum" şeklinde konuştu.
 
İSKEP Ekip Lideri Paulo Pedroso ise, "Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti oraklaşa düzenlediği projenin istenilen verimde gittiğine dikkat çekerek, projelerimiz kapsamında en büyük özveriyi gösteren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum.  Burada yapmış olduğumuz çalışmaları ilerleyen günlerde Avrupa'da düzenlenecek olan kongrelerde anlatıp örnek olmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu