AK Parti İstanbul Milletvekili ve Küreselden Yerele Türkiye Grubu Başkanı Metin Külünk, İstanbul’da ‘’İran’ı Anlamak’’ adlı panele katıldı.

İstanbul Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Külünk’ün yanı sıra; Doç. Dr. Mehmet Şahin, Prof. Dr. Ahmet Uysal ve Turan Kışlakçı konuşmacı olarak katıldı.

Panelde İstanbullular konuşmacılara sorular yöneltti.

Panelde konuşan Metin Külünk ‘’İslam dünyasındaki ihtilafların çıkış noktaları önemli’’ dedi. Mezhep temelli değil İslam temelli konuşmaları gerektiğini belirten Külünk, Misak-ı Millinin bir rest olduğunu ifade etti.

Diğer konuşmacı Ahmet Uysal ise İran’ı anlamak için Fars milliyetçilik hareketlerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer konuşmacı olan Turan Kışlakçı ise ‘’İran’ı anlamnın bir yolu da İran’ın 4000 yıllık kilim tarihini bilmek gerektiğini belirtti’’

Panelde son olarak Doç. Dr. Mehmet Şahin ise ‘’Küresel güçler, Ortadoğu’yu hiçbir zaman Ortadoğulu bir ülkeye teslim etmez’’ dedi.

Panelin sonunda AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, katılımcı ve konuşmacılarla birlikte Yeni Anayasa’ya EVET dedi.

Türkiye tarihin en zor dönemlerinden birisini geçiyor. Bu süreçten Türkiye güçlenerek ve yenilenerek çıkacaktır.  Bu milletin bir kez daha milli istiklalinin ilan edeceği referandumda, sandıkta, bu ülkenin yer yüzünün en güçlü 10 ülkesinden birisi olma yolundaki millet iradesinin ifadesi olacak sandıkta Türkiye’m için EVET, EVET, EVET’’ ifadelerini kullandı.