AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "İstanbul 'evet' dediyse Türkiye 'evet' demiştir. Sağ olun var olun. İstanbul, 15 Temmuz sonrasında Yenikapı ruhunu başlatan şehir. İstanbul'un meydanları Kudüs'ün, Halep'in, Urumçi'nin, İslamabad'ın sesi oldu. İstanbul, her daim mazlum milletlerin umudu oldu. İstanbul, hazır mısın İstanbul? Bir kez daha destan yazacak mısın İstanbul? Türkiye'nin yüzünü bir kez daha güldürmeye var mısın İstanbul?" dedi. 

Başbakan Yıldırım, partisince Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı konuşmada, sözlerine Yahya Kemal Beyatlı'nın "Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul / Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer /Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul / Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer." dizeleriyle başladı.

"Sizi sevmek bir ömre değer aziz İstanbullulular." diyen Yıldırım, İstanbul'un bugün milletin adamı, Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına bastığını dile getirerek, Yenikapı Meydanı'nın, Yenikapı ruhuyla, tüm ihtişamıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hoşgeldiniz" dediğini ifade etti. 

Yıldırım, "Şu muhteşem manzaraya bak Rabbim, Allah nazardan saklasın. Dünyanın kalbi olan İstanbul, başşehirlerin başşehri İstanbul... İslam milletine, Hz. Peygamberin müjdelediği şehir... Ebu Eyyub el-Ensari'nin, Fatih Sultan Mehmet'in rüyası olan İstanbul... İstanbul bizim yol arkadaşımız." diyerek, mitinge katılanların bayramlarını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi.

'Türkiye'nin yüzünü bir kez daha güldürmeye var mısın İstanbul'

Bu ay iki bayram yaşanacağını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birinci bayramımızı yaptık. Haftaya pazar günü 24 Haziran seçim zafer bayramına İstanbul hazır mısın? Yeni bir destan yazacak mıyız? Milletin adamını yeni sistemin cumhurbaşkanı olarak seçecek miyiz? Cumhur İttifakı'nı, AK Parti'yi güçlü şekilde Meclis'e gönderecek miyiz? Güçlü hükümet için, güçlü Türkiye için 'evet' mi? Harikasın İstanbul, harika. İstanbul 'evet' dediyse Türkiye 'evet' demiştir. Sağ olun var olun. İstanbul, 15 Temmuz sonrasında Yenikapı ruhunu başlatan şehir. İstanbul'un meydanları Kudüs'ün, Halep'in, Urumçi'nin, İslamabad'ın sesi oldu. İstanbul, her daim mazlum milletlerin umudu oldu. İstanbul, hazır mısın İstanbul? Bir kez daha destan yazacak mısın İstanbul? Türkiye'nin yüzünü bir kez daha güldürmeye var mısın İstanbul?"