Son yıllarda adeta bir an da büyüyen ve büyümeye doymayan iki ilçe Esenyurt ve Beylikdüzü. Öyle büyüdü ve gelişti ki megakent İstanbul'un içinde adeta başka bir iki kent halini aldı.

Gayrimenkul ve yatırım danısmanları bu denli büyüyen iki ilçe hakkında önemli bilgiler verdi.

Yatırım Yapmak İçin Her Sebep Var

Gayrimenkul ve yatırım danışmanları ''Esenyurt’daki konut dokusuna bakarsak, eğiliminin güvenlikli ve sosyal imkânları bol olan site tipi projeler yönünde olduğunu görüyoruz.''

Esenyurt Bölgesi İstanbul ulaşım sisteminin tam olarak bel kemiği konumundadır ki bu da şehir insanı için en önemli faktördür. E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu’nun orta kısmında ulaşımı kolay bir noktada bulunmaktadır. Orta vadede ulaşım açısından planlanan yatırımlar ile bölgenin daha da büyüyeceğini söyleyebiliriz.

Konumu itibariyle Atatürk Havaalanı’na ve bölgedeki birçok alışveriş merkezine yakın olması ki son yıllarda yatırımcılar ve ev almak isteyenler AVM çevresini tercih ediyor; bu da bölgedeki konut piyasasını hareketlendiren en önemli faktörlerden biridir.

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs projesinin açılması ile birlikte bölgede fiyat artışı hızla ivme kazanmıştır.Büyümenin en büyük nedenlerinden birisi de şüphesiz metrobüs ulaşımıdır.

16 km uzunluğundaki Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı sayesinde bölgeye olan talebin daha da artması beklenmektedir. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattı, Mahmutbey istasyonundan başlayarak doğu-batı istikametinde devam edecek ve TEM otoyolunun kuzeyinde Esenkent mahallesinde sona erecek. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun ilk durağı olan Mahmutbey istasyonu, Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy ve Kabataş-Mahmutköy raylı sistem hatlarıyla entegre olacak. Metro hattı tamamlandığında bu bölgedeki konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası beklenmektedir.