Şanlıurfa'da iş yerlerinin işgaliyelerinin kaldırılması için başlatılan çalışmalar esnasında zabıtalar ile iş yeri sahipleri arasında çıkan gerginlik nedeniyle işçilerin başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi ve Urfa Kalesi etrafındaki 17 iş yerinin işgaliyelerinin tarihi dokuya zarar verdikleri gerekçesiyle kaldırılmasını kararlaştırdı. Kararın iş yerlerine tebliği edilmesinin ardından uygulamayı yerine getirmeyen iş yerlerine gelen zabıta ekipleri, söz konusu işgaliyeleri kaldırmaya başladı.

Ekipler, Urfa Kalesi'nin yan tarafında bulunan ve seyir tepesi olarak bilinen yerdeki bir iş yerine geldikleri sırada iş yeri sahipleri ve çalışanlar, yan tarafı uçurum olan kayalığın üzerine çıktı. Buradan aşağı atlayacaklarını savunan aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 25 kişilik grup, kararın iptal edilmesini istedi.

Sık sık bölgeye yetkililerin gelmesini talep eden iş yeri sahiplerinden Metin Öncel, "İş yerlerimizin yasalara uygun şekilde işgaliyeleri bulunuyor. Biz düzenli olarak işgaliye ücreti ödüyoruz. Karar iptal edilene kadar eylemimize devam edeceğiz." dedi.

Öğlen saatlerinden itibaren başlayan oturma eylemi bölgede zabıtanın çekilmesine rağmen devam ediyor.

Öte yandan yetkililer ise bölgedeki işgaliyelerin tamamının kaldırılacağını belirtti.