Türkiye kara Cumartesi’ye uyandı.Sabah saatlerinde Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 polis şehit oldu. Van Çaldıran’da ise PKK’ye sürdürülen operasyonlarda 8 asker şehit oldu, 8 asker ise yaralandı. Hakkari Çukurca’dan ise başka bir kahreden haber geldi. Yine PKK’ya sürdürülen operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 3’ü ağır, 20 asker de yaralandı.

27 PKK'lı öldürüldü, 30 PKK'lı yaralı ele geçirildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgelerinde sürdürülen 'Şehit Sağ. Üçvş. Mekan Şahin' operasyonunda, öldürülen PKK'lı sayısının 27, yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist sayısının ise 30 olduğu açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"2 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetleri'nce yapılan hava taarruzları ve 1'inci Komando Tugay Komutanlığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde şu ana kadar 27 bölücü terör örgütü mensubu ölü, 30 bölücü terör örgütü mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 5 Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir. Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."