Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli şehit ve gazi aileler iftarda bir araya gelerek birlik ve beraberliğin pekişmesini sağladı. İftar yemeğine Başkan Baydilli’nin yanı sıra Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Belediye Meclis Üyeleri ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını belirterek aileleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

 

Başkan Baydilli şöyle konuştu: “Bizler bugün bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyorsak bu toprak için şehit ve gazi olan kahramanlarımızın sayesindedir. Bizler bu vatan için her dönemde bedel ödedik. Terörle mücadelede şehit olan, demokrasi için şehit olan vatandaşlarımız var ve onlar olmazsa bu vatanda şu an nefes alamazdık. Bu ülke için bedel ödeyen şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağımızı belirtmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça her zaman mazlumların hakkını koruyacak, zalimin önünde duracaktır. Bundan dolayı Allah Türkiye Cumhuriyeti’nin başını eğdirmesin, her zaman ülkemizi muzaffer kılsın. Bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimize minnettarız. Bu iftar yemeğinde bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ediyorum, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

 

Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, şehit ve gazi yakınlarıyla iftarın geleneksel hale geldiğini dile getirirken, şehit aileleriyle bir araya geldikleri için mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaymakam Yıldız, “Şehitlerimiz bu vatan için hiç çekinmeden canlarını ortaya koydular ve şehadet mertebesine ulaştılar. Gazilerimiz de vatan mücadelesi verirken gazi oldular. Biz Kaymakamlık olarak ve Belediye olarak her zaman şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yanında olduk ve onları ziyaret ettik. Yine sosyal yardımlaşma vakfımız vasıtasıyla şehit ailelerimizle irtibat içerisinde olduk ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Yine de sizin hakkınızı ödeyemeyiz çünkü sizler bizim baş tacımızsınız. Bu iftar yemeğinde bizleri buluşturan Karaköprü Belediye Başkanımıza ve iftar programımıza katılan dernek başkanlarımıza, şehit ailelerimize ve gazilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy şehit ve gazilerin sayesinde milletin huzur içinde yaşadığını belirterek, “Şehitlerimizin bize bıraktığı emanetleri bizim namus borcumuzdur. Onlar vatan için, bayrak için canlarını feda ettiler. Şehit aileleri de bize onların emanetidir ve her zaman yanlarında olacağız. Bu güzel iftarda bizleri bir araya getiren Karaköprü Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan Karaköprü Belediyesinin düzenlediği iftarda şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, iftar yemeğini düzenleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

 

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz da şehit aileleri ve gazi ailelerini iftarda bir araya getiren Başkan Baydilli’ye teşekkür etti.

 

Muharip gaziler dernek başkanı Hasan Aslan ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, şehit ailelerini ve gazileri unutmadığı için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye çiçek takdim ettiler.