Karaköprü Belediyesi tarafından açılan ve Karaköprü Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen STEM ve bilim merkezine gençler yoğun ilgi gösterdi.

Açılan kursa gençler bilimle tanışırken, kodlama ve robotik tasarım öğrenerek geleceğin mühendisleri olma yolunda ilk adımı atıyorlar.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde açılan kursta eğitim veren Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Bekir Başkurt, geleceğin teknolojisinin STEM olduğunu ifade ederek, Karaköprü'de bu bilimi öğrencilerle buluşturduğu için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.

Eğitmen Başkurt, "Atölyemizde kodlama eğitimi veriyoruz. Her gün farklı etkinlikler düzenleyerek, dersler yaparak gençlere stemi tanıtıyoruz ve öğretiyoruz. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 10-15 kişilik iki grup öğrencimize ders veriyoruz. Burada bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik bir arada kullanılacağı için gençler kendilerini bu alanlarda geliştirecek ve ileride bilim alanında önemli işler yapabileceklerdir. Bu ortamı bize sağladığı için, gençlere bilimle tanışma ve öğrenme fırsatı verdiği için Metin Baydilli Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kursa katılan öğrenciler ileride bilimle uğraşmak ve insanlara faydalı olacak buluşlar yapmak için STEM öğrenmek istediklerini dile getirdiler. Kursiyer öğrenciler, bu tür eğitimlerin ve fırsatların çok fazla olmadığına dikkat çekerek bu fırsatı sağlayan Başkan Baydilli'ye teşekkür ettiler.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde yapılacak olan STEM ve robotik kodlama kurslarının yaz boyunca devam edeceği belirtildi.