Büyüklerin nostalji yaşayacağı, küçüklerin ise eğleneceği oyun ve oyuncak müzesi Karaköprü’de açılıyor.  
 
Karaköprü Belediyesi Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştirerek 'Oyun ve Oyuncak Müzesi' kurarken, bu projeye vatandaşları da dahil ederek çocukken kullandıkları oyuncakları müzede sergileyecek.
 
Daha önce çocuklara yönelik olarak 'Çocuk Sokağı' projesini hayata geçirerek, çocukların özgürce ve güvenli olarak oyun oynayabilecekleri bir sokağı trafiğe kapatarak onlara hediye eden Karaköprü Belediyesi,  Şanlıurfa'daki çocukların ve büyüklerin gezebileceği, eski ve yeni oyuncakların sergileneceği 'Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni kuruyor. 
 
Karaköprü Belediyesi bu projeye vatandaşları da dahil ederek onlardan eski oyuncaklarını toplayarak müzede isimleriyle sergileyecek. Billboardlarda 'Oyun ve Oyuncak Müzesi' açılacağını ve vatandaşlardan oyuncak bağışı istendiğinin duyurulmasıyla birçok vatandaş Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurarak eski oyuncaklarını bağışladı. 
 
Oyun ve oyuncak müzesi ile ilgili açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ”Karaköprü Belediyesi olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza her zaman değer veriyoruz. Eğer çocuklar gülerse şehir güler, şehir gülerse güzelleşir. Düşüncesiyle Şanlıurfa’da ilk olacak olan oyuncak müzesi projesini hayata geçireceğiz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz projenin hazırlığını tamamladı. İlçemizin Şenevler mahallesinde yapacağımız oyun ve oyuncak müzemizde geçmişe dönük birçok oyuncak yer alacak. En kısa sürede alanda gerekli çalışmaları da tamamladıktan sonra açılışa hazır hale getireceğiz. Ben şimdiden oyun ve oyuncak müzemizin Şanlıurfa’mıza ve Karaköprü’müze hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 
 
Bu arada eski oyuncaklarının müzede sergilenmesini isteyen vatandaşlar için Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'nde oyuncaklar kabul edilmeye devam ediyor.