Karaköprü Belediyesi'nin sosyal belediyecilik örneği olarak Karaköprü Kaymakamlığı, Kızılay, GAP Bölge İdaresi ve STK'ların desteğiyle ilçeye kazandırdığı Yaşam Sokağı Sosyal Çarşısı hizmete açıldı.

Hem ilçedeki çarşı ihtiyacını gidermek hem de dezavantajlı vatandaşları iş hayatına teşvik etmek amacıyla Çankaya mahallesinde hayata geçirilen sosyal çarşıda 24 adet dükkan hizmet verecek.

Açılış törenine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanısıra Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Ak Parti İl Koordinatörü Ruken Kilerci, Karaköprü İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Kızılay İl Temsilcisi Dr. Ahmet İnan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Ak Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeye böyle bir çarşı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Baydilli şunları söyledi:

 "Biz Karaköprü'de eksikleri tamamlamak için çalışıyoruz ve ilçede bir çarşıya ihtiyaç duyulduğunu gördük. Burada yaptığımız çarşıyla Karaköprü'de artık bir çarşı var diyebilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu Yaşam sokağı sosyal çarşısını oluştururken birçok yerden katkılar aldık. Özellikle Kızılay, GAP İdaresi, Karaköprü Kaymakamlığı, sivil toplum kuruluşları ve toplamda 15 kurum ve kuruluşun desteğiyle bu çarşı projemizi hayata geçirdik.

Bu çarşımızda dezavantajlı, engelli vatandaşlarımız istihdam edilecek ve hayatlarını idame ettirecekler. Ayrıca bu yaşam sokağımızda bazı küçük esnaf dükkan eksiklikleri bir nebze giderilecek. Burayı biz etkinliklerle her zaman canlı tutmaya çalışacağız. Yaşam sokağı çarşımızın Şanlıurfa'ya ve Karaköprü'müze hayırlı olmasını diliyorum. Karaköprü her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu çarşımızın yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi, saygılarımı sunuyorum."

Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise yaşam sokağının Karaköprü'ye hayırlı olmasını dilerken, "Bu projenin hayat bulduğunu görmek bizler için büyük bir mutluluk vesilesidir. Burada 15 kurum ve kuruluşun katkılarıyla oluşan yaşam sokağının içerisindeki çarşıyı faaliyete geçiriyor ve burada faaliyet gösterecek vatandaşlara teslim ediyoruz.

Bu proje bizim insani değerlerimizi yansıtan, kültürel geçmişimizi yansıtan, insana bakış açımızı gösteren çok güzel bir örnektir. Burada kendi hayatını idame ettirecek vatandaşlara katkı sağlamak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor, onlara bereketli işler ve hayırlı kazançlar diliyorum. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay da projenin hayırlı olmasını dilerken, "Bu projeyi gerçekleştiren Metin Baydilli kardeşimi tebrik ediyorum gerçekten önemli hizmetlere imza attı. İnşallah 31 Mart'tan sonraki bu ilk açılışın ardından 5 yıl boyunca birçok hizmetin açılışını yapacaklardır" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi yetkilileri ise GAP projesinin amacının farklı bir tezahürünün bu projede görüldüğünü kaydederek, "Elimizde gelince kamu kurumlarının projelerini desteklemeye çalışıyoruz. Bu projede de elimizden geldiğince destek verdik ve çok önemli bir projeyi diğer kurumlarımızla beraber bitirdik. Bu çarşının hayırlı olmasını, yaşam dolu olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız da yapılan proje için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve katkı sunan kurumlara teşekkürlerini iletirken şunları söyledi:  "Ben de bir Karaköprülü olarak bu projenin hayata geçmesinden mutluluk duyuyorum. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyeleri olarak çok önemli projeleri gerçekleştirip hizmete sunacağız. Yaşam sokağı ve çarşının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Karaköprü İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, "Karaköprü'de göreve başladığımda bu projeyi görünce heyecanlandım ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" diyerek emeği geçen herkesi kutladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Kaytan ise Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin bu projeyle ustalık dönemine geçtiğine dikkat çekerek, "Çarşımız görüntüsüyle ve hizmetleriyle Karaköprü'ye güzel bir değer katacak. Burası gerçekten yaşam sokağı olacaktır, bu çarşının yapılanmasında emeği geçen tüm kuruluşlara ve Metin Baydilli Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da bir selamlama konuşması yaparken, "Biz hizmetlerimizle her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız. Karaköprü'de de çok güzel bir projeye imza atıldığını görüyorum. Yaşam sokağı Karaköprü'ye hayırlı olsun" diyerek burada faaliyet gösterecek vatandaşlara hayırlı işler diledi. 

Konuşmaların ardından açılış yapılırken, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere plaket verildi.