Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, sosyal medya üzerinden Kızılay’ın kan stoklarının yetersiz olduğu çağrısının ardından Şanlıurfa’nın Merkez Karaköprü ilçe Belediyesi’nden tam destek geldi.
 
Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kızılay Şanlıurfa Şubesinin ortak düzenlediği kan bağışı kampanyasına Başkan Metin Baydilli ile birlikte belediye personelleri de destek verdi.
 
Kültür Merkezi yanında bulunan Karaköprü Belediyesi’nin çok amaçlı salonunda kurulan kan bağışı istasyonuna belediye personeli yoğun ilgi gösterdi.
 
“Bugün vereceğimiz o kana yarın ihtiyaç duyabiliriz” diyen Başkan Metin Baydilli, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.
 
Başkan Metin Baydilli, “Karaköprü Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin yanında sosyal belediyecilik gereği olarak da Kan bağışı konusunda duyarlılık gösterdik. 2017 yılı içerisinde Şanlıurfa’mızda Kızılay’a ilk kan veren kurum olduk” dedi
 
Binlerce vatandaşın kan bulamamaktan dolayı vefat ettiğini hatırlatan Başkan Metin Baydilli, “
“Türkiye’de binlerce vatandaşımız kan bulamamaktan dolayı vefat ediyor. Kızılay Genel Merkezi 2017 yılının kan stoklarında eksiklik olduğu çağrısının ardından bizde Karaköprü Belediyesi olarak böyle bir bağış kampanyası başlattık. Başta da ben olmak üzere tüm personelimiz ile birlikte kan bağısında bulunduk. Kan vermenin insan vücuduna da faydaları var.  Verdiğimiz kan ile birlikte hücreler yenileniyor. Karaköprü Belediyesi olarak artık her 3 ayda bir kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Bununla kalmayıp Kırsal Mahallemizdeki muhtarlarımızla da görüşerek kan bağışını kırsala ’da yaymayı planlıyoruz” dedi.
 
Başkan Baydilli şunları söyledi:
“Özelikle bizim bölgede sıkça rastladığımız kan davası olaylarında, barış için Kızılay’ı oraya çağırıp kan akmaması için asıl kanın verilmesi gereken yerin Kızılay olması yönünde de bir proje hazırlayacağız. İnşallah artık ülkemizde kan akmaz. Akan kan sadece Kızılay’a giden kan olur”
 
Başkan Baydilli, Kızılay kan merkezine kan bağışında bulunan tüm Şanlıurfalılara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.