Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Demir ile beraberindeki Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla ilçe sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Katılımcıların taleplerini dinleyen Demirel, sorunların el birliğiyle üstesinden geleceklerini söyledi.

 - Kuran-ı Kerim meali sınavına yoğun ilgi

Eğitim-Bir- Sen Siverek Temsilciliği tarafından orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Kuran-ı Kerim meali sınavına yoğun ilgi gösterildi.

Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Fikret Aslanparçası, sınava yaklaşık 8 bin öğrencinin katıldığını ve sınavda 600 öğretmenin görev aldığını söyledi.

Bilinçli ve imanlı gençlerin yetişmesi için çabaladıklarını belirten Aslanparçası, şunları kaydetti:

"Eğitim-Bir-Sen Siverek Temsilciliği olarak değerler eğitimini önemsiyoruz. 2016 yılında yaklaşık 5 bin öğrencinin katılımıyla düzenlediğimiz ilmihal sınavının ardından bu yıl da genç nesillerimizi Kur'an'ın kutlu mesajıyla tanıştırmak ve onları yüce İslam'ın ana kaynağına yönlendirmek amacıyla Kur'an-ı Kerim Meali Sınavı düzenlemiş bulunmaktayız. 8 bin öğrencimizin katılımıyla ortaokul ve lise kategorisindeki sınavımızı 13 okulda 600 gönüllü öğretmenimizin gözetiminde gerçekleştirdik. 26 Şubat'ta  500 öğretmen arkadaşımızın başvuruda bulunduğu sınavın ikinci ayağını gerçekleştirmiş olacağız. Bu vesileyle herkesin kazançlı çıkacağı bu sınav organizasyonunda  görev alan, destek sunan herkese teşekkür ediyoruz."