Bayram tatili nedeniyle farklı bölgelere giden vatandaşlara dönüşte 14 gün süreyle dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunan Özlü, ''Kendilerini ve yakınlarını izlemeliler. Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilir.'' diye konuştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özlü "Bu süreçte çok sayıda kişiyle temas ettiler. Kendilerine ve yakınlarına virüs bulaşmış olabilir. Eğer koku ve tat alma duyusunda kayıp, boğaz ve baş ağrısı, ateş, öksürük, kas ve vücut ağrıları, bulantı, ishal, halsizlik, nefes darlığı gibi şikayetleri (semptom) ortaya çıkarsa gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvursunlar" dedi.

ENDİŞELENDİREN AÇIKLAMA!

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan endişelendiren koronavirüs açıklaması: Kurban Bayramı'nın bilançosu 15 gün sonra artış olarak yansıyabilir

Koronavirüs tedbirlerine Kurban Bayramı süresince istenilen düzeyde uyum gösterilmediğini dile getiren Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ise bunun sonucunun 10-15 gün sonraki tabloya, artış olarak yansıyabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine, Kurban Bayramı süresince istenilen düzeyde uyum gösterilmediğini, bunun 10-15 gün sonraki tabloya, artış olarak yansıyabileceğini belirtti. İlhan, "En büyük sıkıntı, maalesef meydanlar ve özellikle plajlarda ve buraya gitmek için kullanılan toplu taşım araçlarında oldu" dedi.