Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'ta meydana gelen terör saldırısında, yaşadıkları lojmanın bahçesindeki yavru kediyi beslemek istediği sırada hayatını kaybeden 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın adı, daha önce koşup oynadığı parklarda yaşatılıyor.

Viranşehir Belediyesince ilçenin en büyük parkına "Şehit Ahmet Oktay Günak" adı verildi.

Parka dikilen 2 metre eninde ve 3 metre boyundaki anıt üzerinde ise Günak'ın kediyi beslerken tasvir edilmiş rölyefi bulunuyor.

Günak'ın adı, Haliliye Belediyesince babaannesinin yaşadığı Devteşti Mahallesi'ndeki bir parkta da yaşatılıyor.  

Oğullarını küçük yaşta teröre kurban veren Günak ailesi, zaman zaman diğer iki çocuklarını da alarak gittikleri bu parklarda hem hüznü hem de gururu bir arada yaşıyor.

Şehidin annesi Mukaddes Günak, AA muhabirine, oğlunun adının parklara verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Oğluyla her zaman gurur duyduğunu hüzünlenerek dile getiren Günak, "Çok güzel bir duygu, çocuğumun ismi her yerde yaşıyor. Oğlum daha 11 yaşındaydı ama şu an büyük bir insan gibi her yerde ismi var. Viranşehir'de de burada da. 9 ay oldu ama ismi hiçbir zaman unutulmadı. Parka da her zaman geliyoruz. Çocuğumuzun ismi verildi diye diğer çocuklarımı bu parka getiriyorum, 'Ağabeyinizin ismini buraya verdiler' diye. " ifadelerini kullandı. 

- "Allah kimseye yaşatmasın" 

Baba Mustafa Günak da saldırının ardından hayatlarının değiştiğini ifade etti.

Geçirdikleri zor dönemde başta yetkililer olmak üzere herkesin kendilerine destek olmaya çalıştığını anlatan Günak, şöyle devam etti:

"17 Şubat 2017'de bizim hayatımız resmen değişti, kötü bir olay başımızdan geçti. Allah kimseye yaşatmasın, bu tür hain saldırıları devletimizin başına getirmesin. Zor bir süreç geçiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin valisi, belediyesi, yetkilileri, hakimler ve savcılar bize destek verdi, hepsinden Allah razı olsun. Viranşehir Belediyesi çocuğumuzun adını yaşatmak için bir parka adını vermiş, anıt da yapmış, onlara da teşekkür ediyoruz. Oktay, hem Viranşehir'deki hem de Haliliye'deki bu parkta oynayan bir çocuktu. Sürekli buralarda gezmişti. Annemlerin evi de buraya yakın olduğundan Şanlıurfa'ya geldikçe de burada oynardı. Bu parklara isminin verilmesi bizi gururlandırmıştır. Bu şekilde şehitlerimizin ismi gibi Oktay'ın adı da ölümsüzleştirilmiştir." 

Viranşehir'de 17 Şubat 2017'de Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne bombalı araçla düzenlenen saldırıda Günak ile bekçi İbrahim Kete şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.