Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi makamında ziyaret eden iş adamları, kentin sanayisi ve turizmi hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'nın her geçen gün sanayi ve ekonomide gösterdiği istikrarı ile yatırımcıların merkezi haline geldiğini ifade etti.

Kentte yatırım yapacaklara gerekli kolaylığı sağladıklarını aktaran Çiftçi, şunları kaydetti:

"Türkiye bölgesel gelişmişlik açısından yatırımcılarına sunduğu fırsatlarla cazibe merkezi olmuştur. Türkiye'yi baz aldığımızda Şanlıurfa ise hükümetimizin getirdiği kolaylıklar ve istihdamı artıracak girişimleri ile bölgenin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Bu gelişmişlik ve kolaylıklar neticesinde bölgemize yatırım yapan iş adamları, zamanla bu yatırımları için Şanlıurfa'nın ne kadar doğru bir adres olduğunu bizlere iletmişlerdir. Bu anlamda bizler de yerel yöneticiler olarak, bölgemize yeni istihdam alanlarının kazandırılması ve ekonomik anlamda gelişmişliği şehrimize kazandırmak için iş adamlarımızı ağırlıyor ve onlara Şanlıurfa'daki yatırım olanaklarını iletiyoruz."