Cezaevi Alt Komisyonu üyesi CHP ve HDP Milletvekilleriyle kente gelen Mehmet Metiner, cezaevlerinde incelemelerde bulundu ve mahkumlarla da koğuşlarında görüştü.

Mehmet Metiner, cezaevlerindeki temaslarını Gazeteci Sedat Atilla’ya değerlendirdi. MEDYAURFA.COM Köşe yazarı Gazeteci Sedat Atilla’yı Esentepe’deki ofisinde ziyaret eden Metiner, önemli açıklamalar da bulundu.

‘’Hilvan ve Siverek cezaevlerinin eksiklikleri var’’

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Şanlıurfa’daki cezaevlerinin yaşam koşulları nasıl ?’’ sorusunu yanıtlayan Metiner ‘’Cezaevleri, fiziki koşulları itibariyle eskileriyle kıyaslanamayacak kadar çok iyi fakat Hilvan ve Siverek cezaevleri, yeni yapılmalarına rağmen fiziki eksiklikleri ve yetersizlikleri olan cezaevleri, inşallah bu konudaki eksiklikleri giderilir’’ dedi.

‘’Yeniden yargılama yolları açılmalı’’.

Metiner, cezaevi ziyaretlerinde 1980 öncesinde ilim davalarında FETÖ’cü hakim ve savcıların kumpaslarıyla tutuklu bulunan mahkumları da ziyaret etti. 25-26 yıldır cezaevinde ilim davalarından tutuklu bulunan mahkumlar için yargılama yollarının yeniden açılması gerektiğini belirterek ‘’19 yaşında cezaevine girmişler. 26 yıldır tutuklular. O süreci de çok iyi biliyorum. FETÖ’cü hakim ve savcıların kumpasıyla 25-26 yıldır cezaevinde olan kardeşlerimiz var’’ dedi.

‘’Gece uyurken rahatsız oldum’’.

İlim davası mahkumlarını ziyaretinin ardından uyuduğu gece rahatsız olduğunu belirten Metiner ‘’Kucaklaştık, ağlaştık. Yüreğim paramparça oldu. Çok etkilendim. Gece uyurken bile rahatsız oldum. Bu tutuklu ve hükümlülerimiz için yeniden yargılanma yolları açılmalı. Siyasi nedenlerle onlar için ceza veren FETÖ’cü hakim ve savcılarda bugün cezaevindeler. O gün ceza kesinleştiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis suçuyla cezaevinde yatıyorlar. Onlarla ilgili yargılanmanın önünü hep birlikte yeniden açarız inşallah’’ dedi.

‘’Her birinin ayrı dramı var’’.

Cezaevi Komisyonu olarak hükümlüleri ziyaret ettiklerini, fiziki koşullarını yerinde incelediklerini de ifade eden Metiner ‘’Her bir hükümlünün ayrı bir dramı var. Hükümlülerin cezaevlerinden kaynaklı sorunlarını inceliyoruz. Onları dinliyoruz. Varsa şikayetleri gidermeye çalışıyoruz. Bugün de şehir merkezindeki cezaevlerini ziyaret ettik’’ dedi.

‘’Medeniyetler Şanlıurfa’da harman oldu’’.

Metiner, Şanlıurfa ile ilgili de duygularını paylaştı. Şanlıurfa’nın medeniyetlerin harmanlandığı şehir olduğunu belirten Metiner ‘’Adıyamanlıyım. Sırt sırta iki kardeş şehiriz. Şanlıurfa ile gurur duyuyorum. Şanlı ünvanını almak herkese nasip olmaz. Şanlıurfa’da Valimiz Abdullah Erin’i öğrencilik yıllarımdan tanırım. Bugün Cuma namazını birlikte kolduk. Halkın kendisini çok seviyor. İktidar partisi milletvekili olarak mutluluk duydum. Yine İl Emniyet Müdürümüz Veysel Tipioğlu’da tecrübesi ve halk adamlığıyla kendisini kanıtlayan bir insan. Cumhuriyet Başsavcımız Sadi Doğan ile de görüştüm. Genç yaşında yoğun tecrübesiyle, hukuku her şeyin üzerinde tutan bir insan’’ dedi.

Açıklamalarının sonunda MEDYAURFA.COM’dan da bahseden Metiner ‘’Gazeteci Sedat Atilla kendini mesleğinde kanıtlamış bir gazetecidir. Kardeşimiz, abimizdir. Medya denildiğinde Şanlıurfa’da akıllara Sedat Atilla gelir. Yürekten tebrik ediyorum’’ dedi.