- Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla: 
-"Türkiye'nin ortak düşmanlarının tek hayali Suriye'nin kuzeyinde bizim olmadığımız bir koridor oluşturmaktır"
- "Türkiye'nin terör örgütleriyle oyalanarak gelişmesinin ve büyümesinin önüne geçilmek isteniyor ama başaramayacaklar"

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PYD/PKK/YPG'nin son dönemlerde hudut karakollarını hedef alan saldırıları, iç savaştan kaçan binlerce sığınmacıya kapılarını açan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde tepkiye neden oldu.

- "Türkiye saf dışı bırakılmak isteniyor"

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da küresel güçlerin Türkiye'ye diz çöktürmek için yoğun çaba gösterdiğine işaret etti.

Yıllardır terör örgütü PKK'nın da bu güçlerin oyunu nedeniyle Türkiye'de eylemler yaptığını vurgulayan Atilla, "ABD'in yoğun desteğiyle Ceylanpınar'ın karşısındaki Rasulayn'ın da Akçakale'nin karşısındaki Telabyad'ın da tek kurşun sıkılmadan tehcir politikasıyla PYD'ye bırakıldı. Suriye sınırında ana amaç Kürt toplumu kullanılarak bir PKK devleti oluşturmaktır." dedi.

Atilla, ABD'nin hem Suriye'de hem de Irak'ta yıllardır terörist gruplara yardım ve destekte bulunduğunu anlatan Atilla, şöyle devam etti:

"ABD dün olduğu gibi bugün de yarında teröristlerin yanında olmaya devam edecektir. Türkiye özellikle FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından teröristlerden de arındırdığı istihbaratı sayesinde çok sağlam bilgi ve kanıtlara ulaşıyor. Türkiye'de şu anda güçlü istihbarat, güçlü liderle buluşmuş ve sağlam politika izleniyor. Normalde ülkeler arasında istihbarat anlaşmaları vardır, Türkiye bu anlaşmalara sadık kalmasına rağmen karşımızdaki Avrupa ve Amerika bu anlaşmaların sadece kendi lehlerine olanı kullanıyor. NATO'da benzer şekilde bir ülkeye yönelik tehdit karşısında üyelerin ortak tepki koymasını öngören maddeye sahip olmasına rağmen söz konusu Türkiye olunca bu madde işletilmiyor. Türkiye'nin adreslerine kadar söylediği dış ülkelerdeki teröristleri ısrarla vermiyor, örneğin Fetullah Gülen, Fahriye Erdal benzeri örnek çok sayıda var."

ABD'nin başını çektiği dış güçlerin emellerine PKK/PYD taşeron örgütünü kullanarak ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Menderes Atilla, cahil olan bazı işbirlikçi kendini Kürt sayanların da ABD'nin ekmeğine yağ sürdüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin ortak düşmanlarının tek hayal etrafında üşüştüğünü gözlemlediklerine işaret eden Atilla, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin ortak düşmanlarının tek hayali Suriye'nin kuzeyinde bizim olmadığımız bir koridor oluşturmaktır. Bu koridor, ABD'ye, Rusya'ya, İsrail'e ve Avrupa'ya ortak katkı sağlayacaktır. Asıl hedef Irak petrolüne Türkiye'nin saf dışı edilerek ulaşılmasıdır. İkinci hedef ise Türkiye'nin güneyinde oluşturulan terör örgütleriyle mücadele ederken zayıflayarak ekonomik anlamda güç kaybetmesine neden olmaktır. Türkiye'nin terör örgütleriyle oyalanarak gelişmesinin ve büyümesinin önüne geçilmek isteniyor ama başaramayacaklar."