Gaziantep temasları kapsamında Hukuki Araştırmalar Derneği ile MÜSİAD Gaziantep Şubesinin konuğu olan ve ‘’Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Yeni Türkiye’’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

“Yeni sistemde sivil toplum örgütleri 5. güç olacak”

Külünk, Cumhurbaşkanlığı sisteminde, Sivil Toplum Örgütlerinin 5. Güç olacağını söyledi. Külünk “Yeni sistemde halk doğrudan belirleyici olacağı için sivil toplum örgütleri ön planda olacak. Bu sistemle sivil toplum örgütleri 5. güç haline gelecek; yasama, yürütme, yargı, bürokrasi, medya ve sivil toplum örgütleri olacak” dedi.

‘’Türkiye’yi parçalara ayırmak istediler’’

Milletvekili Külünk, konferansa yaptığı konuşma da mevcut sistemin Türkiye’ye getirdiği zorlukları hatırlattı. Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemine de dikkat çeken Külünk ‘’15 Temmuz darbe girişiminin hedefinin Türkiye’yi parçalara ayırmaktı. Bunların ağabAKabaları dünyayı 500 devlete bölmek istiyor. Bunlar da Türkiye’yi parçalara ayırmak istiyor. 15 Temmuz'da da bunlar Türkiye’yi 5 parçaya ayırmak istediler. 15 Temmuz'un hedefi Paris’te Osmanlı'ya dayatılan fotoğrafı Türkiye’ye yeniden dayatmak. Tekrardan koalisyonların yaşanmamasının garantisi bulunmuyor. Şimdi tek başımıza iktidarız, ancak yarın ne olacağını bilemeyiz. Bunu kökten çözmemiz lazım. Geçmişte Türkiye'nin bundan çok canı yandı. Yeni sistemle bu sorun kökten çözülecek" dedi.