23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumunu izlemek üzere geldiği TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması hakkında “Milletin iradesine de saygı duyarak geleceği inşa ve ihya etmek en önemli adımımız olacaktır. Özellikle millet 16 Nisan'da iradesini ortaya koymuştur. Bu iradenin dünyada çok örnekleri var ancak 16 Nisan'da bizim milletimizin ortaya koyduğu irade çok çok farklı. Çünkü katılım oranının bu denli yüksek olduğu pek nadirdir” dedi.

Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından askerî törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı. Törenin ardından TBMM’nin Şeref Kapısı önünde TBMM Başkanı İsmail tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis şeref holünde, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“MİLLETİMİZİN GELECEĞE YÖNELİK DAYANIŞMAYA ÇOK İHTİYACI VAR”

Yöneltilen soru üzerine, 16 Nisan halk oylaması sonucu yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yeni dönem şöyle başarıyla, birlik, beraberlik, dayanışma içinde olur. Ülkemizin, milletimizin geleceğe yönelik dayanışmaya çok çok ihtiyacı var” dedi.

Meclisin bu hassasiyet içinde çalışmalarını sürdüreceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün mesele, duygusallığı bir kenara bırakıp hissiyatı bir kenara bırakıp, öncelikle bilimsel uygulamaların ışığı altında, geleceğe yürümektir” ifadelerini kullandı.

“MİLLET 16 NİSAN'DA İRADESİNİ ORTAYA KOYDU”

“Milletin iradesine de saygı duyarak geleceği inşa ve ihya etmek en önemli adımımız olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Özellikle millet 16 Nisan'da iradesini ortaya koymuştur. Bu iradenin dünyada çok örnekleri var ancak 16 Nisan'da bizim milletimizin ortaya koyduğu irade çok çok farklı. Çünkü katılım oranının bu denli yüksek olduğu pek nadirdir. Bu yüksek katılımla iradesini ortaya koyan milletimizin, özellikle bu yaklaşımını hiçe saymak öyle zannediyorum ki hakikaten insaf dışı olur. Ben milletime çok teşekkür ediyorum. Şimdi de milletimin vekilleri önümüzdeki dönemi bu parlamentoda çok daha güçlü kılacaktır.”

Açıklamalarının ardından özel oturumu izlemek üzere Genel Kurul'daki locasına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM’de temsil edilen parti lider ve sözcülerinin, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmaları dinledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel oturumunun sona ermesiyle TBMM’den ayrıldı.