Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in de katıldığı bilgilendirme toplantısında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Kuruluşlararası Koordinasyon Birimi Müdürü Kerstin Karlstrom tarafından plana ilişkin detaylı bilgiler katılımcılar aktarıldı. Dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin politikalarıyla uyumlu çalışmayı amaçlayan planlamada uluslararası finansal kuruluşlar ve kalkınma aktörleriyle de koordinasyon yapıldığı belirtildi.

Bölgesel Mülteci ve Dayanıklılık Planı (3RP) tanıtım sunumunda ayrıca; Mevcut Durum, İhtiyaçlar, Müdahale, Kalıcı Çözümler Stratejisi, Ortaklıklar ve Koordinasyon ile Hesap Verebilirlik Çerçevesi konularında da bilgiler verildi.

Vali Abdullah Erin’in başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Albay, Eyüp Sabri Kirişçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, belediye başkanları ve yetkilileri, kurum amirleri ve ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.