Uzun yıllar Bozova ilçesinde esnaflık yapan, son yıllarda ise Şanlıurfa’nın en modern restoranı Oduncu’yu işleten ve yüzlerce insana istihdam sağlayan Maral, AK Parti’den Bozova Belediye Başkanı aday adayı oldu.

Bugün Bozova AK Parti İlçe Teşkilatına eşi kadın girişimci Minure Maral ile birlikte giden Mustafa Maral, resmi başvuru belgelerini İlçe Başkanı Süleyman Deveci’ye teslim etti.

Mustafa Maral kimdir ?

1971 yılında Bozova’nın Yaylak mahallesinde dünyaya gelen Maral, ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Şanlıurfa’da gördü. 1999 yılında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan Mustafa Maral, 2000 yılından itibaren Bozova’da Zirai ilaç ve Toros gübre bayiliği yapmaya başladı. Bozova ilçesinin sorunlarına hakim olan Maral, Dizayn Grup Bünyesinde Damlama Sulama ve Tarımsal Sulama Güneydoğu Distribütörlüğü yaptı. Maral, 48 ziraat mühendisinden oluşan GAP Tarımsal Kalkınma ve önder çiftçi derneği kurucu üyeliğini de yaptı. Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri odası üyeliği devam eden Maral’ın siyasi hayatı 2001 yılında AK Parti Bozova İlçe Başkanlığı kurucu üyeliği ile başladı.

Halen aktif olarak siyasi hayatına devam eden Maral, evli ve üç çocuk babası.

MEDYAURFA.COM