Nüzhet Saraç mesajında önemli mesajlar verdi.

Saraç ‘’Tarihte bir millet düşünün ki "Vatan" söz konusu olduğunda hep aynı fedakarlığı göstersin. 93 Harbi'nde  Erzurum'da nasıl Nene Hatun Aziziye savunmasına katıldıysa, darbe gecesi kamyonuyla Şerife bacı da  öyle katıldı vatan savunmasına’’ dedi.

Mehmetçiğin Çanakkale’de süngüyle düşmanın üzerine nasıl gittiyse, milletimizin de Şehitler Köprüsü’nde öyle gittiğini ifade eden Saraç ‘’Nasıl dönmeyi düşünmedilerse 57 Alay'ın yiğitleri, öyle de dönmeyi düşünmedi Ömer Halisdemir. Seyit Onbaşı'ya 275 kiloluk mermiyi kaldırtan inanç ve cesaret ile tankın önüne yatan Metin Doğan'ın inanç ve cesareti inanın aynıdır.’’ Dedi.

Saraç mesajında şu ifadlere yer verdi;

" Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" çağrısı ile  15 Temmuz'da gece sela sesleriyle halkı meydanlara Çağıran duygu aynı duygudur. Bir millet düşünün ki Orta Asya'da, Balkanlar'da ve yurt edindiği Anadolu'da hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamamış olsun.

Vatan için katlanılan ölüm kadar, tatlı ve şerefli bir ölüm tanımamış yiğitlerin destanlarıyla dolu bu coğrafyada, meydanlarda verilen kahramanlık destanından biz eğitimcilere düşen çok önemli bir pay var. Watson der ki " Bana rastgele bir bebek verin, soyu-sopu, yetenekleri, eğilimleri, becerileri, vs. ne olursa olsun, ondan istediğim şeyi yaratayım: bir doktor, avukat, tüccar, hatta bir hırsız, bir katil.

Eğitim öyle bir şeydir ki etkileri 20 yıl sonra ortaya çıkar. Şu an kampüslerimizde geleceğin doktorları, hakimleri, yöneticileri, idarecileri, bürokratları var. Biz eğitimcilerin yetiştirdiği gibi adil, bizim kadar merhametli, bizim anlattıklarımız kadar bilgili olacaklar ama en önemlisi tüm eğitim hayatında gördükleri değerler kadar ahlaklı olacaklardır.

Elbette ki yurt savunması söz konusu olduklarında can vermekten çekinmeyelim ama unutulmayalım ki savaş hazırlığı 40 yıl önce başlıyor. Gelin hep beraber yarınları bügünden inşaa edelim.’’ Dedi.