Baba Günak:
- "Oğlumun insanlarla ilişkileri çok iyiydi. Hayali polis olmaktı, polislik mesleğini çok severdi"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında, lojmandaki yavru kediyi doyurmak isterken evden çıktığı sırada şehit olan 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak'ın babası Mustafa Günak, oğlunun büyüyünce polis olma hayali kurduğunu söyledi.

Merkez Karaköprü ilçesinde taziyeleri kabul eden baba Günak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını diledi.

Kendisini ziyaret eden İçişler Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür eden Günak, olay gününü şöyle anlattı:

"Olay günü adliyeden akşam saat 19.00 sıralarında geldim. Çocuklarıma pizza almıştım. Çocuklarım pizza yedikten sonra biraz kaldı. Oğlum Ahmet bana 'Baba, pizzayla bir sütü site bekçileriyle birlikte bahçedeki kediye vereceğiz' diye evden çıktı. O sırada patlama oldu, her taraf karanlık oldu. Çocuklarıma ulaşmaya çalıştım önce, karanlıktan dolayı bulamadım. Daha sonra dışarı çıkınca oğlumun bina girişinde yerde yattığını gördüm. Kontrol ettiğimde hayatını kaybetmişti. Acısı çok büyük."

Oğlunun derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen Günak, "Oğlum yardımseverdi, herkesle muhabbet ederdi. Hemen her gün sitenin bekçilerinin yanına gider, onlarla konuşurdu. Oğlumun insanlarla ilişkileri çok iyiydi. Hayali polis olmaktı, polislik mesleğini çok severdi. Oğlum kumandalı arabaları severdi, ona 7-8 oyuncak araba almıştım. Araba sürmeyi bilmiyorum. Bana büyünce seni arabamla gezdireceğim derdi." şeklinde konuştu.

Olayda yaralananlara şifalar dileyen Günak, terör saldırılarını kınadığını dile getirdi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'ta Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.