OSB Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu, mesajında, zamanın yokluk ve imkansızlıklarına rağmen 100 yıl önce aziz milletimizin istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı günün 19 Mayıs olduğunu söyledi.

Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenerek, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazmıştır.

Bu istiklal mücadelesinde cennet vatanımızın özgürlük ve bağımsızlığını korumak için canını vermekten asla geri durmayan kahraman gençlerin payı büyüktür.

Geleceğin teminatı gençlerimiz ülkemizin emanetçisidir.

Bugün de daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye’ye gençlerimizin bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta üretecekleri fikirler ve bu yolda gösterecekleri azim ve kararlılıkla ulaşacağız.

Milli mücadelenin 100. yılında bu güne kadar vatan uğruna şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum’’