Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın açılışını yaptığı fuarı gezen Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Osman Güzelgöz, bakanlığın fuarda açtığı stantları ziyaret etti. 

Şanlıurfa’da 5. Kez tarım fuarını açan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, Güzelgöz’e fuarla ilgili bilgi verdi. Öztürk, Güzelgöz’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi de takdim etti. 

Güzelgöz, fuarda tarım bakanlığı ve Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Güzelgöz, Ziraat Fakültesi öğrencilerinin açmış olduğu standı da ziyaret etti. Öğrenciler, tarım alanında yaptıkları organik çalışmaları Güzelgöz’e anlattı. 

Fuar ziyaretiyle ilgili MEDYAURFA.COM editörünün sorularını cevaplandıran Başkan Güzelgöz, günün şartlarına uygun, modern fuar alanının Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fuarların en önemli ticaret köprüleri olduğunu da ifade eden Güzelgöz, Şanlıurfa ekonomisinin büyük bölümünün tarıma dayalı olduğunu ve açılan fuarın kentin tarım potansiyelinin geliştirilmesi ve tanıtılması açısından önem arz ettiğini belirtti.

Fuarın 29 Nisan’a kadar açık kalacağı öğrenildi.