- DSP'nin kurultayında genel başkanlığa aday olan Özavcı, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda "Evet" kampanyasına destek amacıyla çıktığı Türkiye turunda Adıyaman'a ulaştı

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 2010 yılındaki kurultayında genel başkanlığa aday olan Erol Özavcı, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda "Evet" kampanyasına destek amacıyla çıktığı Türkiye turunda Adıyaman'a ulaştı. 

Gölbaşı ilçesinde AA muhabirine açıklama yapan Özavcı, anayasa değişikliğine dair yapılacak referandumda, "Evet" kampanyasına destek vermek için Türkiye'yi karış karış gezdiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi kalkındırmak için mücadele verdiğini belirten Özavcı, "Ben daha iyi, güçlü bir Türkiye olmasını istiyorum. Eski DSP genel başkanı adayı olarak, vatanımı, milletimi sevdiğim için 'Evet' demek için Türkiye'yi karış karış geziyorum." ifadelerini kullandı. 

Özavcı, Türkiye turu kapsamında Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'i de ziyaret etti.

Burada da açıklamalarda bulunan Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Allah'ın bir lütfu olduğunu ifade ederek, "Gelinen son noktada eğer başımızda Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bugün halimiz Suriye, Irak’tan, Mısır’dan farklı olmazdı. Bugün görmüş olduğumuz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanlığından sonra Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmuştur. Şimdi Allah nasip ederse Başkan olacaktır. O yüzden ben de bu referandum için 'Evet' diyorum." şeklinde konuştu. 

Her vatandaşın eşit olduğunu belirten Özavcı, "3 dönemdir Türkiye'yi geziyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a destek için Türkiye'yi gezmiştim. 'Ben Türk'üm, Kürt'üm, Laz'ım, Arap'ım, Romen'im' yazısıyla, en önemlisi 'Biz Türkiyeyiz' yazısıyla yollara çıkıyorum." diye konuştu.  

Referandum sürecinde hava şartlarına bağlı olarak 50'den fazla şehri gezmeyi planladığını aktaran Özavcı, Adıyaman'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı, "Referanduma Evet" yazısı ve Cumhurbaşkanlığı forsuyla kaplı otomobiliyle Kahramanmaraş'a doğru hareket etti.