Şanlıurfa’nın Harran İlçe Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un önemli projeleri arasında yer alan modern “otogarın” temeli atıldı. Otobüs peronları, ferah bekleme salonları, kafe, market ve bilet satış ofisi gibi her türlü sosyal donatıya sahip yeni otogar, medeniyetler şehri Harran’a ayrı bir görünüm kazandıracak. 

Harran Otogarı’nın temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, Harran Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Abdullah Turmuş, Özaktaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aktaş, meclis üyeleri Ahmet Boğa, Kadir Gündoğan, İsmail Börütekin,  M. Ali Ardan, Halef Aktaş, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 6 bini merkez olmak üzere köylerle birlikte 63 bin nüfusa sahip ilçenin yeni bir otogara kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Harran’ın;  kalesi, üniversitesi ve Ulu Camii, kümbet evleri, antik şehri gibi çok sayıda tarihi bir hazineye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Özyavuz, dört mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgili odağı olan ilçenin yeni otogarı ile zenginliklerine ayrı bir değer kattığını kaydetti. 

İlçenin adına yakışır otogarın halkın ulaşım konforunu arttıracağını vurgulayan Özyavuz, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti.