Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Tunceli-Pülümür karayolunda cesedi bulunan, PKK'lıların kaçırarak katlettiği sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ailesine ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı diledi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Siverek ilçesinde görev yapan ve 16 Haziran'da memleketi Gümüşhane'ye gittiği sırada terör örgütü PKK tarafından kaçırılan sınıf öğretmeni Yılmaz'ın, şehit edildiğinin otopsi raporunca ortaya çıktığını belirtti. 

Olaydan duyduğu üzüntüyü ifade eden Şerafettin Turan, şunları kaydetti: 

"Başta şehidimizin ailesi olmak üzere tüm eğitim camiamızın başı sağ olsun. Hain terör örgütleri hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. 15 Temmuz destanının kahramanlarını saygı ve minnetle andığımız bu anlamlı günde öğretmenimizin acı haberi bizleri derinden üzmüştür. Eğitimciler olarak her zaman ülkemizin geleceğini inşa edecek, devletini, milletini ve bayrağını seven, vatansever, ahlaklı kişiler yetiştirmek en büyük gayemiz olacaktır." 

Geçen ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünden memleketi Gümüşhane'ye giden Necmettin Yılmaz'ın otomobili kurşunlanmış, Pülümür Vadisi'nde yanmış halde bulunmuştu. 

Tunceli Valiliği, 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nın kenarında erkek cesedi bulunduğunu ve  yapılan DNA incelemesi sonucu cesedin Yılmaz'a ait olduğunun kesinleştiğini bildirmişti.