Koordinatörlüğünü Şanlıurfalı siyasetçi ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in yürüttüğü, Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Emniyet Müdürlüğünün de iş birliği ve desteğiyle düzenlenen çalıştaya; Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Esin, Iğdır Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Ercan Kıyaslı, Jandarma Alay Komutanlığından Albay Metin Özbek, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bünyamin Yıldırım, rektör yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Iğdır İl Müftüsü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Iğdır’dan çok sayıda yönetici ve basın yayın kuruluşları, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı.

Iğdır Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, Başbakanlık Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının finanse ettiği çalıştayda konuşan proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar, madde bağımlılığı ile mücadelenin, özellikle genç nesilleri tehdit eden bir konu olduğunu, gerek ülkemizde gerekse dünya ülkelerinin gündemlerinde öncelikli hedef haline geldiğini söyledi. Sakar ‘’ Bu amaçla madde bağımlılığı ile mücadeleye bir nebzede olsa katkı sağlamak adına Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Iğdır Üniversitesi, Iğdır Valiliği ve Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünün işbirliği ile ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Stratejik İletişim’ konulu projemizin çalıştayını gerçekleştirmek için bir aradayız. Türkiye dahil tüm dünya ülkelerinde madde bağımlılığı oranlarının endişe verici boyutlarda arttığı görülmektedir” dedi.

Sakar, konuşmasında, projenin gerçekleşmesinde bölgeye vermiş olduğu destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına, katılımcı panelistlerden Kırgızistan katılımcısı Uyuşturucudan Bağımsız Dünya Ligi Başkan Yardımcısı Aibek Omurkanov’a, Nazaraliyev Klinik Müdürü Gali Gareev’e, Dünya Ligi Koordinatörü Zhakshylkyzhumgalbekov’e, Kırgızıstan İstanbul Temsilcisi Yurtşen Adıyam’a, Özbekistan katılımcıları Gazeteci Yazar Abdulvali Saybnazarov’a, Gazeteci Yazar Rustam Djabborov’ya, Emniyet Genel Müdürlüğü (UMDB) Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Adnan Özdemir’e, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü TUBİM Biriminden sorumlu Komiser Muhammet Mushap Şimşek’e, UNESCO Türkiye Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Akif Kireçci’ye, Iğdır Valiliğine, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, Iğdır Üniversitesine, öğretim üyelerine, çalışma ekibine ve proje süresince destek veren görevli öğrencilerine teşekkür etti.