Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Şanlıurfa’ya yapılması planlanan
97 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjdeyi açıklayacak.

Şanlıurfa’ya 764 Milyon TL’lik 12 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 13 Haziran Salı günü saat 18.00’da Arkeoloji Müzesi Önü’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Siverek İçmesuyu İsale Hattı İnşaatı,  İçmesuyu Arıtma Tesisi, 5 adet sulama tesisi, 4 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacaklar.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Şanlıurfa’da düzenlenecek merasimde orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların kalkındırılması maksadıyla 8 aileye gelir getirici tür sertifikası verecek. Ayrıca Antep fıstığı, badem ve çam fidan türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Şanlıurfa’ya Muhteşem Yatırımlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 255 bin 230 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Siverek İlçesi ve civar yerleşim yerlerine yılda 40,15 milyon metreküp içme suyu temin edilecek. 7 yerleşim yeri ve 90 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca 3,5 km yol inşa edilecek.

Şanlıurfa’ya Son 6 Yılda 2 Milyar 860 Milyon TL’lik 92 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 16 Kasım 2012, 10 Mayıs 2013 ve 29 Ocak 2016 tarihlerinde Şanlıurfa’ya verdiği 2 milyar 770 milyon TL’lik 85 müjdeye ilave olarak 97 milyon TL yatırım bedeline sahip 7 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Şanlıurfalılara 2 milyar 860 milyon TL’lik 92 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, şehir ormanı, bal ormanı, mesire yeri ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.