Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan, "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Şanlıurfa'da açıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve AA'nın iş birliği ile hazırlanan serginin Rabia Meydanı'ndaki açılışı, Vali Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Vali Erin, medyanın darbe karşısında durarak üzerine düşeni yaptığını belirterek, AA'nın bu konuda Türk basınına öncülük yaptığını söyledi.

AA'yı tebrik eden Erin, "Anadolu Ajansının, yayınları, milletimizi bilgilendirmesi, bilgilerin doğru bir şekilde milletimize ulaştırılması konusunda verdiği olağanüstü gayrete teşekkür etmek gerekiyor. Onların hakkını teslim ediyor ve teşekkür ediyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Çiftçi de fotoğraflardan etkilenilmemesinin mümkün olmadığını belirtti.

Fotoğrafların Türk milletinin ne kadar büyük bir halk olduğunu gösterdiğini ifade eden Çiftçi, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kadar hunharca planlanmış bir darbe girişiminin cesaretle, metanetle, bir ruhla nasıl geri püskürtüldüğünü fotoğraflar bize çok net gösteriyor. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olayın hafızalara bırakma adına, kazmak, unutturmamak adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bu fotoğraf sergisinde emeği geçen hem Anadolu Ajansını hem de onun çalışanlarını tebrik ediyorum, kutluyorum." 

Sergiye vatandaşlar da ilgi gösterdi.