Vatandaşlar, Balıklıgöl ve çevresindeki camilere bayram namazı için akın etti. Dergah camide kılınan Bayram Namazında, vatandaşlar resmi erkanla bayramlaştı.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Dergah Cami’de vatandaşlarla bayramlaştılar. Bayram Namazını Dergah’ta kılan Beyazgül, Ekinci, Demirkol ve Baydilli, namaz çıkışında vatandaşların bayramlarını kutladılar.

Namaz çıkışında Edessa Tv’nin canlı yayınına katılan Beyazgül, Ekinci, Demirkol ve Baydilli, birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Millet oyunu inancıyla bozdu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, canlı yayındaki konuşmasında, kurbanın adanmak ve teslimiyet olduğunu söyledi. Cenabı hakkın emirlerine teslim olduklarını belirten Başkan Ekinci, islamın barış, kardeşlik olgusundan hareketle, vatandaşların birbirlerini ziyaret etmesiyle barış ortamını genişletmesiyle ve teslimiyetle gelen bir toplumsal barışın var olduğunu ifade etti. Ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Ekinci ‘’15 Temmuz Türkiye üzerine oynanan çirkin oyunların finaliydi. Millet bu oyunu inancıyla bozdu. Önceki dönemlerde ezanlar susturuluyordu. Bu inkilatpa ezanlar darbeyi susturdu. Yıllardır mültecilere evimizi, gönlümüzü açtık. 15 Temmuz onun sadakasıdır. Fırat Kalkanı operasyonları sürüyor. Görüyoruz ki operasyonlarda başka ülkelerden sesler çıkıyor. Ben o operasyonda yer alan tüm güvenlik güçlerimizinde buradan bayramlarını kutluyorum.’’ Dedi.

Allah’a yakınlık olmadan, kula yakınlık olmaz.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise konuşmasında Kurban Bayramı’nda Şanlıurfa’nın maneviyatına değindi. Şanlıurfa’da bayramın bir başka güzel olduğunu ifade eden Beyazgül ‘’Dergah’ta bayram sabahı olduğunun hissine, duygusuna tam manasıyla ulaştık. Allah’a yakınlık olmadan kula yakınlık olmuyor. Burada hemşehrilerimiz camileri doldurdu. Yakınlaşma içerisinde bayramlaştık. Buradan bir kere daha bayramımızın islam alemine, hayırlara getirmesini diliyoruz. İnsanlığın barıi içerisinde, mutluluk içerisinde yaşamasını istiyoruz. Suriye ve birçok ülkede müslümanlar sıkıntı içerisindeler. Dileğimiz tüm müslümanların sıkıntılarının bir an evvel sona ermesidir’’ dedi.

Allah’a hamdü senalar olsun.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise konuşmasında bayramların toplumsal dayanışma ve uzlaşma günleri olduğunun altını çizdi. Bu manayı bilerek bayramı yaşamımız gerektiğini vurgulayan Demirkol
‘’15 Temmuz’daki vahşete direnen, canlarını veren, kanları dökülen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Cenabı hakka bu bayrama da bizi ulaştırdığı için hamdü senalar olsun. Hacılarımız arafatta dini vecibelerini yerine getiriyorlar. Cenabı hak onların dualarından bizleri mahrum eylemesin. Şehitlerimizin şefaatlerinden bizleri mahrum eylemesin. İnsanların mallarını karşılık beklemeden Allah yolunda safr ettikleri bir bayramı daha eda ediyoruz. Sağlıklı ve huzurla dolu nice bayramlar diliyoruz’’ dedi.

Kardeş kanının durmasına vesile olsun.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise bayramın dünyanın çeşitli yerlerinde akan kardeş kanının durmasına vesile olmasını diledi. Akan Kurban kanlarının, akan insanların kanlarının durmasına vesile olmasını dileyen Baydilli ‘’Tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve huzurlu bayramlar diliyorum. Rabbim tüm vatandaşlarımızın kurbanlarını kabül eylesin. İbadetlerini kabül eylesin.’’ Dedi.

Bayram namazında Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin yanı sıra; AK Parti İl Başkan Yardımcıları Faruk Bayuk, Bahattin Yıldız, Mehmet Ali Kurt ve Mahmut Barut'ta vatandaşların bayramlarını kutladılar.

MEDYAURFA.COM