Türkiye’de fıstığın anavatanı Şanlıurfa’da hasada katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  “” dedi.

Türkiye’de 100 bin tonu aşkın fıstık üretimi ile birinci sırada yer alan Şanlıurfa’da Urfa Fıstığı hasadı başladı. Karaköprü ilçesine bağlı Kırkıpınar mahallesinde başlayan Urfa Fıstığı hasadına katılan Başkan Beyazgül, Keten Köyneği Fıstığı olarak bilinen Urfa Fıstığı topladı.

Başkan Beyazgül, Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Şanlıurfa Lezzetleri, İsot Festivaline ve fıstığın kalbinin attığı Şanlıurfa’ya herkesi davet etti.

 'Fıstığın anavatanı Şanlıurfa’dayız' diyen Başkan Beyazgül, “Esas olarak fıstık Şanlıurfa’da tek tek dağlarında doğmuştur. Başlayan fıstık hasadına katılarak ağaçlardan fıstık topladık. Urfa Fıstığı Keten Köyneği fıstığı diye bilinir ve bu fıstıklar daha olgun, çatlağı daha fazla dışı ipek gibidir. Urfa’nın Bozova, Birecik ve Halfeti ilçeleri bir orman şeklinde fıstık ağaçları ile doludur. Türkiye’de en çok fıstık üreten şehir Şanlıurfa’dır. Bu nedenle fıstık sanayiimiz ve fıstık paketlememiz gelişmiştir. Fıstığı ağacında görmek ve toplamak isteyenleri Şanlıurfa’ya davet ediyoruz” diye konuştu.