GAP TEYAP İl Koordinatörüğü Ziraat Mühendisi uzman tarım danışmanlarının Kalınbayat mahallesinde birlikte yürüttüğü biber demonstrasyonunun ilk İlk hasadı yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu Şanlıurfa’da yılın ilk biber hasadı olarak verim ve ürün kalitesi oldukça iyi olduğunu ve bilimsel tarımın yaygınlaştırılması için çiftçilerin her zaman hizmetinde olduklarını söyledi.

Tarımsal Danışmanlık birimi çiftçisi ile el ele bilimsel tarım yöntemleri kullanarak eğitim, deneme ekimi ve hasat çalışmalarına devam ediyor. Ziraat odası bünyesinde çiftçiye ücretsiz hizmet veren uzman tarım danışmanları geçtiğimiz ay demonstrasyon (deneme) alanı olarak belirledikleri Kalınbayat mahallesindeki çiftçileri ile birlikte ekimini gerçekleştirdikleri biberin ilk hasadı yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda kalitesi ve verimi yüksek ürün elde edildiği tespit edildi.

Ziraat mühendisi uzman tarım danışmanları, Gülistan Ertürk, Gülbin Öncel, Oya Kılıç ve Galip Gazanfer’in GAP TEYAP İl Koordinatörü Orhan Yenel’in yürüttüğü biber deneme ekim projesi sonuçları sevindirdi. Hasat sonrası yapılan değerlendirmede elde edilen biber kalitesi, aroması ve sağlıklı olması yönüyle oldukça dikkat çekiyor.

Biber ekimi ve hasat sürecinde tarım danışmanları tarlada çiftçisine ulaşarak biber yetiştiriciliği konusunda çiftçilere detaylı bilgi vererek daha bilinçli biber tarımı yapılmasının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Bu yönde çalışmalarına hızla devam edeceği biber veya diğer ürünlerin yetiştiriciliği konusunda çiftçilerin hizmetinde olduğu belirtildi.