Gerçekleştirilen Seminere; ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, ŞUTSO Meclis Üyeleri Mahmut Akaslan ve Cuma Korak, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Bayramoğlu, İPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, Akkucak Çırçır İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Karakucak, Rubenis Yönetim Kurulu Başkanı Osman İpek, Çalık Cotton Genel Müdürü Cüneyd Harmanşa, Bossa Satın Alma ve Lojistik Direktörü Besim Özek, Şanlıurfa Ticaret Borsası’ndan İbrahim Polat ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Moderatörlüğünü ise İHKİB Yönetim Kurulu Üyesi Harun Bayramoğlu’nun yaptığı seminerde; Şanlıurfa Ticaret Borsası’ndan İbrahim Polat Yöredeki Better Cotton Üretimi, İyi Pamuk Uygulamaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon Dünya’da Better Cotton üretim ve tüketimi ile ilgili yönelimler, Akkucak Çırçır İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Karakucak ise Better Cotton Üretimi İçin Pratikte Sahada Yapılması Gerekenler ilgili bilgiler paylaştı. Seminer konuşmalarının ardından Rubenis Yönetim Kurulu Başkanı Osman İpek, Çalık Cotton Genel Müdürü Cüneyd Harmanşa, Bossa Satın Alma ve Lojistik Direktörü Besim Özek’in katılımıyla “Türk Tekstil Firmaları İçin Yerli Better Cotton Üretiminin Önemi” konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde, dünyaca ünlü büyük firmaların artık sadece Better Cotton kullanacağını taahhüt ettiği ve bu bağlamda ise Better Cotton uygulaması için hem çiftçiye hem de çırçır işletmelerine büyük görevler düştüğü vurgulandı. Better Cotton uygulamasının daha az su daha az gübre kullanarak daha kaliteli ürün elde etmekten ibaret olmadığının da ifade edildiği panelde, çocuk işçi çalıştırılmaması gerektiğinin de altı çizildi. Gerçekleştirilen panele katılan pamuk alımı yapan firmalar, Şanlıurfa’da Better Cotton uygulaması yapacak çırçır işletmelerinin ürettikleri ürünleri alma sözü de verdi.