Araç ve personelleri ile yollarda mesai başında olan Büyükşehir ekipleri, duyarlılıkları ile vatandaşlardan tam not aldı.

Şanlıurfa kent merkezi ve kırsal bölgelerde beklenen kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte olası olumsuz olayların önüne geçebilmek için koordineli bir şekilde çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, gerek araçları gerekse personeli ile sahada mesai başındaydı.

Yağış öncesi oluşturulan kriz merkezi ile yoğunluğun yaşandığı tüm güzergahları belirleyerek tuzlama çalışmaları yürüten Büyükşehir, ilçelere de aynı duyarlılıkla yaklaştı. Kent merkezinde tuzlama araçları, 8 greyder, 3 dozer, 5 kepçe ve dönüşümlü olarak personelini göreve çağıran Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ise Siverek'te; 6 greyder, 1 kar küreme aracı, 1 kepçe, 1 dozer, Viranşehir'de; 2 greyder ile tuzlama araçları, Hilvan'da; 2 greyder, Birecik'te; 2 greyder, Halfeti'de; 2 greyder, Bozova'da; 2 greyder, Suruç'ta; 4 greyder, 1 kepçe, Ceylanpınar'da; 2 greyder, 1 kepçe, Akçakale'de; 2 kepçe ve Harran'da; 1 kepçe ile gün boyu yollarda vatandaşların hizmetine yetişti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YEŞİLE DUYARLI ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri trafik akışını sağlamak amacıyla yaptığı çalışmaların yanında yeşili korumak için ağaçlarda biriken karları da temizlemek için ekipleriyle parklarda görev aldı. Ekipler ağaçların zarar görmemesi için dallar üzerinde biriken karları temizledi.

ŞUSKİ, KARA ALDIRIŞ ETMEDİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ŞUSKİ ise rutin kontrol çalışmalarının yanı sıra gelen talep ve önerileri karşılamak amacıyla tüm gün görevi başında yer aldı. Sert kış şartlarına karşı önceden hazırlıklarını yapan ŞUSKİ ekipleri, vatandaşlardan gelen taleplere anında karşılık vererek tam not aldı.