Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sağanak yağışın yanı sıra kar ve buzlanma ulaşımı olumsuz etkiliyor. 

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç ve açık hava

Bölgede Siverek-Diyarbakır yolunda kar ve buzlanma etkili olurken, yoğun sis nedeniyle de sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. 

Görüntünün olası içeriği: ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğa

Bazı sürücülerin kazaya karışmamak için araçlarını yol kenarına park ettikleri görülürken, seyir halindeki sürücüler ise sis farlarını yakarak ilerledi. 

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç ve açık hava

Kar ve buzlanma nedeniyle maddi hasarlı kazaların meydana geldiği öğrenildi.

Kar yağışının Diyarbakır'dan itibaren etkili olduğunu belirten sürücü Mehmet Salih Altunpak, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava ve doğa

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için yolda kar temizleme çalışması yaptı. 

Öte yandan kent genelinde etkili olan sağanak merkez ile Suruç ilçesindeki bazı mahallerde taşkına yol açtı. Suruç'a 30 kilometre uzaklıktaki Bilge ile Dumlukuyu Mahallesi'nde sağanak nedeniyle biriken sular bazı evlere girdi, mısır tarlası su altında kaldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ağaç ve açık hava

Bilge Mahallesi'nde biriken suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışanlar, suyun içinde buldukları köstebeği kurtararak doğal yaşam alanına bıraktı.

Mahalle sakini Mustafa Aydeniz, yağış nedeniyle ekinlerinin ve evlerinin zarar gördüğünü belirterek, yetkililerden yardım talep etti.

Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akçamescit Mahallesi'nde de  tahliye kanalındaki yağmur sularının taşması üzerine bazı ekili tarlalar su altında kaldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, ev, açık hava ve doğa