Şanlıurfa'ya kazandırdığı Büyükşehir'in son olarak yoğunlaştığı ikinci 35 metre bulvarındaki çalışmalarla trafiği rahatlamak amacıyla alternatif yollar, Şanlıurfa'ya kazandırılıyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından aralıksız olarak sürdürülen yeni bulvar ve yol açma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şehrin Karaköprü İlçesi Akpıyar Mahallesini Doğukent Mahallesini birbirine bağlayacak olan Abdulkadir Badıllı Bulvarındaki (2.35 Metrelik) bulvar açma çalışması kapsamında  Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri yarma ve dolgu işlemlerini aralıksız sürdürüyor.

Genişliği 35 metre olan bulvarın tamamlanması ile birlikte Şanlıurfa - Mardin Çevre Yolu üzerinden gelen araçlar trafiği yoğunlaştırmadan Karaköprü ilçesinden Diyarbakır yoluna ulaşabilecek. Ulaşımın daha da rahatlayacağı bölgede böylelikle hem yoğunluk azalmış olacak hem de sorunsuz bir trafik akışı bölgeye kazandırılmış olacak. 

13 ilçenin tüm yerleşim alanlarında hizmet derdinde olduklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa merkez ilçelerinde deforme olmuş yolları asfaltlayarak ve trafik akışını rahatlatacak bulvar açma çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. 

Öte Yandan Abdulkadir Badıllı Bulvarındaki (2.35 Metrelik) bulvar açma çalışmasının bir üst caddesi olan Mevlana Bulvarında'da yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.