Kulislerden edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar kurulu kabinesini açıklayıp, Meclis grup yönetimini belirledikten sonra Eylül’de yapılacak büyük kongre takvimini öne çekerek (Ağustos gibi) parti yönetiminde değişikliğe gidecek.

AK Parti’de güçlü bir MKYK ve MYK yapısı ile Kasım ayından itibaren 2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin startının verilmesi bekleniyor.

Şanlıurfa’da yerel seçimlerde Belediye Başkan adaylarında kapsamlı bir değişimin yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

Kentte; Vatandaşların hizmetlerinden memnun olmadığı, yolsuzluğa bulaşan, şaibelerin yer aldığı Belediyelerin başkanlarıyla yola devam edilmeyecek.

Milletvekili ve teşkilatlarla uyumsuzluk yaşayarak 24 Haziran’da oy kaybına neden olan Başkanlarla da yollar ayrılacak.

Gözler o ilçede!

24 Haziran'da Şanlıurfa'nın bir ilçesindeki mahallede vatandaşlar belediye başkanının kendilerine hizmet getirmediği nedeniyle sandık başına gitmemiş, belediye başkanına tepki göstermişlerdi. Yine o ilçenin Belediye başkanı bu süreçte Milletvekili ve İlçe Teşkilatıyla uyumsuzluğuyla sık sık gündeme geldi.

O isimler Belediye başkan adayı gösterilebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinesinde yer almayan ya da milletvekili adayı yapılmayan bazı isimlerin ise yerel seçimlerde özellikle de Büyükşehirlerde belediye başkanı adayı olarak gösterileceği iddia edildi.

Yoğun mesai harcanıyor.

24 Haziran genel seçimlerinin ardından, yeni hükümet sistemi içerisinde oluşturulacak olan kabine ve bürokrat yapının sistemi ile ilgili yoğun mesai harcanıyor.

Ağır toplara ne görev verilecek ?

AK Parti’de kulislerde konuşulan iddialara göre, Başbakan Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ’a TBMM’de, Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş’a parti yönetiminde yer verilecek.

Meclis ve parti yönetimine güçlü yapı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meclis ve parti yönetiminde güçlü bir yapı kurmayı hedefliyor. Türkiye Gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, AK Parti kulislerinde Erdoğan’ın güçlü bir hükümetin yanı sıra, Meclis’te ve parti yönetiminde güçlü bir yapı kuracağı, bu amaçla da mevcut bakanlardan bazılarının parti yönetimi ve Meclis grubu yönetiminde görevlendirileceği ifade ediliyor.

Yeni kabinede vekillere yer yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Meclis’te 295 olan Milletvekili sayısı nedeniyle yeni kabinesinde milletvekillerinden kimseye yer vermeyeceği de belirtiliyor. Kabinenin sürprizlere açık olduğu da dillendiriliyor.