Eğitime Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanı Ali ÖZHAN’da katıldı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek bina ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonlarında düzenlenen eğitimde Sağlık Bakanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Refik Akten tarafından hasta ve hasta yakınlarıyla etkili iletişim ve empati yapma konularında sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

Renkli ve eğlenceli geçen eğitime personeller yoğun ilgi gösterdi. Sosyal Hizmet Uzmanı Refik Akten eğitiminde; iletişimin günümüzde ne kadar önemli olduğunu, iş hayatında ve aile hayatında iletişimin önemine değinerek yaşadığımız iletişim sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili renkli bir sunum gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Faruk GÜNAK; “Personelimiz ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet sunarken, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerini karşılamak öncelikli hedefimizdir. Bu sebeple sağlık personelimiz için verimli bir eğitim programı düzenledik. Sağlık sektörü beklentilerin daha çok ve ölçülebilirliğin ise daha güç olduğu bir alandır. Bu nedenle, başarının sırrının etkili ve doğru kurulan bir diyalog ve iş sorumluluğu bilincine dayandığını düşünüyoruz. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanlığının İlimizde profesyonel düzeyde Düzenlemiş olduğu bu iletişim eğitiminin sağlık çalışanlarının bu alanda farkındalıklarını arttıracağına inanıyorum” dedi.