Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen son teknoloji kamera ve silahlarla donatılan "Ejder" isimli 4 zırhlı araç, büyük ilgi çekti.

 Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen son teknoloji kamera ve silahlarla donatılan "Ejder" isimli 4 zırhlı araç, büyük ilgi çekti
- Vali Tuna: 
- "Caydırıcı olmak, sucu önlemek açısından en son teknolojik kabiliyet ve araçlara sahip olmak çok önemlidir"

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne gönderilen aralarında zırhlı araç "Ejder"in de bulunduğu 64 araç, hizmete başladı.

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ve diğer katılımcılar araçları inceleyerek, kullanacak polis memurlarından bilgi aldı.

Tuna, özellikle terör olaylarında kullanılan, son teknoloji kamera ve silahlarla donatılan "Ejder" isimli zırhlı araca binerek inceledi.

Gazetecilere açıklama yapan Tuna, kentte 500 bini Suriyeli olmak üzere 2.5 milyon kişinin yaşadığını, bu rakamın büyük kısmının polis sorumluluk bölgesi olan kent merkezlerinde bulunduğunu söyledi.

Halkın huzur, can ve mal güvenliğinin sağlanmasının devletin görevi olduğunu vurgulayan Tuna, "Caydırıcı olmak, sucu önlemek açısından en son teknolojik kabiliyet ve araçlara sahip olmak çok önemlidir. Devletimizin sağladığı imkanlar ve yerelde yapılan çalışmalarla Şanlıurfa polisi güzel bir hizmet verme noktasındadır." dedi.

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da Şanlıurfa'da vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda yeni araçların güçlerine güç katacağını belirtti.

Mazeretin başarının önüne geçemeyeceğini iyi bildiğini ifade eden Tipioğlu, "Çağın gerektirdiği teknolojik imkanlar ve araçlar da kullanılarak Şanlıurfa'da devletin milletiyle bölünmez bütünlüğü noktasında bu araçlar gücümüze güç katacaktır. Bu araçların teşkilatımıza, Şanlıurfalılara hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık'ın dua etmesi ve kurban kesilmesiyle yeni araçlar hizmete başladı.