Kamu, Özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Hilton Otel’de düzenlenecek toplantı, ASKON, MÜSİAD, ŞUTSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ile Ziraat Odası işbirliği ile gerçekleştirilecek.
 
TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi önemli bir organizasyona daha imza atıyor. Şanlıurfa’nın icracı kurumları, siyaseti, özel sektörü ve ilgili sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Şanlıurfa’nın kalkınması adına aşılması gereken engelleri ve atılması gereken adımları tartışacak. 19 Kasım Cumartesi günü Hilton Otel’de gerçekleştirilecek toplantının büyük ses getirmesi bekleniyor.

Toplantının ayrıntıları hakkında açıklama yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, organizasyonun alışılagelmiş formatın dışında gerçekleştirileceğini söyledi. Bugüne kadar kamu tarafından gerçekleştirilen aynı amaçlı toplantıların sürdürülebilir olmadığına dikkat çeken Başkan Sade, “Toplumun tüm katmanlarının temsilcilerini Şanlıurfa ortak paydasında bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu güne kadar uygulanan metotlardan farklı bir formatta organizasyon yapacağız. Öncelikle Sivil Toplum mantığıyla hareket edeceğiz. Yüzlerce gündem arasında boğulmayacak, önemli ve aciliyet ifade eden az sayıda gündemi ele alacağız. Toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınlayacak ve toplantımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bir sonraki toplantımızın ilk gündem maddesi, geçen toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi olacak. Yani saatlerce konuşup kalkmaktansa, somut neticeler alana kadar oturacağız. Bu konuyla ilgili birçok istişarede bulunduk. İki ayda bir tekrarlayacağımız bu toplantı akil adamları da kapsayacak, kent konseyinin misyonunu da kapsayacak. Şanlıurfa’nın geleceğini masa başında şekillendirip, ileride meyvesini yiyeceğimiz birçok tohumu orada atacağız. Sayın Bakanımıza ve Milletvekillerimize davet mektuplarını ve toplantı hakkında bilgilendirme notunu ilettik. Davetimizi ASKON, MÜSİAD, ŞUTSO, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve Ziraat Odası olarak yapıyoruz. Şanlıurfa’da ilk defa böyle bir organizasyon için böyle bir birliktelik sağlandı. Özellikle sayın Bakanımızın ve Milletvekillerimizin tamamının bu program davetimize icabet etmelerini canı gönülden arzu ediyoruz. TÜMSİAD olarak böyle bir toplantının sekretaryasını yaptığımız için gururluyuz. Birlikte hareket ettiğimiz STK Başkanlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu güç birliği bile özlediğimiz bir tablonun gerçekleşmesidir. Verdikleri desteğin Şanlıurfa’ya çok şey kazandıracağına inancımız tamdır. Bu yedi STK Şanlıurfa iş dünyasının neredeyse tamamının temsili ve özetidir. Herkesin bu en yüksek tondan yaptığımız davet sesine kulak vermesini diliyoruz” şeklinde konuştu.