Kuveytli yatırımcılara Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyellerini ve yatırım imkanlarını anlatmak, Suriyeli muhacirlere yönelik yardım konularını istişare etmek üzere çok sayıda ziyaret ve toplantı gerçekleştiren heyet, temaslar kapsamında Kuveyt Büyükelçimiz Ayşe Hilal Sayan Koytak’ı da ziyaret etti.

İKİLİ İLİŞKİLER GELİŞİYOR

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacirlere destek olmak amacıyla kente gelen ve Vali Abdullah Erin’in yönlendirmesiyle okul yapımı işlerine yönelen Kuveytli hayırseverlerin iki ülke arasında oluşturduğu kardeşlik bağı büyümeye devam ediyor.

Suriyeli muhacirlere yardım ve destek organizasyonuyla gelişen dostluğu pekiştirmek, iki ülke arasında başta Suriyeli çocukların eğitimine yönelik yatırımlar olmak üzere bu birlikteliği başka alanlara da taşımak amacıyla Kuveyt’e bir ziyaret gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığındaki heyet, Şanlıurfa’ya döndü.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, İl Sağlık Müdürü Himmet Turgut, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile ekonomik sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, Kuveyt’teki temasları kapsamında ziyaret ettikleri yerlerde, Şanlıurfa’ya yeni yatırımlar kazandırmak, ticaret hacmini artırmak ve istihdam oluşturmak amacıyla projeler sunup, şehrin potansiyellerini anlattılar.

Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu (IICO) organizasyonuyla Kuveyt’teki hayır dernekleri yöneticileri ile geniş katılımlı bir toplantı yapan heyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriyeli muhacirler yararına yaptığı çalışmaları anlatarak, Avrupa devletlerinin ve İslam ülkelerinin bu büyük insani dramdaki pozisyonuna dikkat çektiler.

Ziyaretin ikinci günü Kuveyt Devlet Televizyonuna konuk olan Vali Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyellerini, devlet desteklerini ve teşvikleri anlatarak her sektörden yatırım alanlarına Kuveytli müteşebbisleri davet etti. Programda, Türkiye’nin Suriyeli muhacirlere sağladığı imkânları da dile getiren Vali Erin, Kuveytli hayırseverlere de desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Üç gün devam eden Kuveyt temaslarında, Kuveyt El Ahmedi Valiliği’ni de ziyaret eden Vali Erin ve beraberindeki heyet, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile ülkenin önde gelen Ghanem, Al-Mutawa, Al-Shaya ve Halid gibi yatırımcı ailelerine de konuk olarak, Şanlıurfa’ya yatırım yapmaları için davet etti.

Kuveyt temaslarının oldukça verimli geçtiğine inandığını söyleyen Vali Erin, iki ülke arasında tarihi bağlar olduğunu, iki ülke insanının da aynı manevi duygular taşıdığını belirterek, “Aynı manevi hassasiyetlere sahip iki ülke arasındaki bu yakınlaşma, dilerim daha güzel hizmetlere vesile olur. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı acıları sarmak, onların yaralarını bir nebze sarmak için Şanlıurfa’ya gelen Kuveytli kardeşlerimiz ile çok güzel hizmetler ortaya konuyor. Yurt içindeki birlik ve beraberliğimizi sınırlarımızı aşan bir kardeşlik bağıyla kuvvetlendirmeye büyük ihtiyacımız olduğunda tüm İslam ülkeleri hemfikirdir. Bu ziyaretimiz ile kardeşliğimizin pekiştiğine, ileride ortaya çıkacak daha büyük güzelliklerin temelinin atıldığına yürekten inanıyorum. Ziyaretimiz kapsamında çok sayıda Kuveytli aile, şirket, sivil toplum kuruluşu ve devlet yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu. Kuveyt Devlet Televizyonunda ülkemizi ve Şanlıurfa’yı anlatma fırsatı bulduk” diyerek, Kuveyt temasları süresince ilgi ve alakalarından dolayı tüm Kuveytlilere teşekkür etti.