2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte tarihinin en yoğun turizm sezonunu geçiren Şanlıurfa’da İzmir uçak seferleri, Anadolu Jet'in 189 Yolcusu ile İzmir’den Şanlıurfa’ya gelen TK7582 sefer sayılı uçağın alana inmesi, DHMİ ARFF ekibi tarafından su tüneliyle karşılanması ile başladı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü, uçak ve açık hava

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve diğer ilgililerin girişimleriyle arttırılan Ankara-İstanbul-Şanlıurfa seferlerinin ardından, yine Beyazgül’ün talepleri arasında yer alan İzmir-Şanlıurfa seferi yeniden başladı.

Şanlıurfa-İzmir uçak seferinin yeni hat açılımı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl’ın katıldığı kokteyl ile gerçekleştirildi.

Şanlıurfa GAP Havalimanında gerçekleştirilen törene;  Vali Yardımcısı Ufuk Akıl’ın yanı sıra, (DHMİ) Şanlıurfa GAP Havalimanı Müdürü Mehmet Münir Uludağ, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, THY Şanlıurfa Sorumlu Müdürü Hasan Malik Aydıner, Oduncu Et & Mangal Restoran İşletmecisi Minüre Maral, seferi gerçekleştiren uçağın pilotları ve diğer ilgililer katıldı.

GAP Havalimanının giden yolcu salonunda verilen kokteylde kurdele ve pasta da kesildi.

Kokteylde, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa turizminin geliştirilmesinde uçak seferlerinin önemi konulu bir konuşma yaptı. Şanlıurfa’nın nüfus yoğunluğu, gelişen sanayisi ve 2019 Göbeklitepe Yılı’nın turizme olan etkisi nedeniyle daha çok uçak seferine ihtiyaç duyduğunu belirterek, Şanlıurfa-İzmir uçak seferlerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Yardımcısı Akıl, İzmir-Şanlıurfa hattının açılması için talepte bulunan ve destek veren kuruluşlar ile bu talebe olumlu yanıt veren Türk Hava Yolları yöneticilerine teşekkür etti.

Şanlıurfa GAP Havalimanı Müdürü Mehmet Münir Uludağ ise ‘’Darısı Kıbrıs ve Antalya seferlerine’’ dedi.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava

MEDYAURFA.COM