Temasları kapsamında ilk olarak Belediye Başkanı Menderes Atilla'yı makamında ziyaret eden Şanlıurfa Kadın ve Demokrasi Derneği heyeti ardından Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ettiler.

İmam Hatip Lisesinde eğitim gören dezavantajlı öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere getirdikleri yardım kolilerini okul müdürüne teslim eden Kadın ve Demokrasi Derneği Şanlıurfa il temsilcisi Vildan Polat, '' Öğrencilerimize sosyal yardım çalışmaları adı altında ayakkabı, bot, çizme yardımında bulunduk. Müdür beye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Elimizden geldikçe Kadem il temsilciliği olarak bu tür yardımları devam ettireceğiz.''dedi.

Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bulut, Kadın ve Demokrasi Derneği Şanlıurfa İl Temsilciliği Dezavantajlı öğrencilerimize destek oldular. Maddi yardımda bulundular kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sivil toplumun gücüne inanıyoruz, sivil toplumun Türkiye'yi değiştireceğine ve dönüştüreceğine inanıyoruz kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz.''dedi.

Şanlıurfa Kadın ve Demokrasi Derneği heyeti daha sonra Ceylanpınar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Aile Koordinasyon Birimi ve Toplum Sağlık Merkezi tarafından düzenlenen “Bebeğim yolda, Hoş Geldin Minik Hemşerim” projesi kapsamında anne adaylarına sağlıklı eğitim programına katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür evinde düzenlenen programda Kadın ve Demokrasi Derneği heyeti burada anne ve anne adaylarına kadın haklarıyla ilgili brifing verdi.